Ciabatta, kurios nereikia minkyti
Visai netyčia užtikau šią duonelę interneto platybėse, tą vakarą net negalvojau apie duonos kepimą. Visuomet paprasčiau man atrodė ją nusipirkti ir nesukt sau galvos dėl minkymo, raugo auginimo… Bet pažiūrėjus video supratau, kad aš ją tikrai išbandysiu…čia ir dabar… Todėl nieko nelaukiau ir užsimaišiau tešlą, užtrukau vos porą minučių. O kitą dieną grįžus iš paskaitų iškepiau. Duonelė ir sekančią dieną buvo minkšta ir skani.
Siūlau ir Jums ją išbandyti! :)
Reikės:
- 4 puodelių miltų
- 1/4 a.š sausų mielių
- 1 1/2 a.š druskos
- 2 puodelių šilto vandens
Eiga:
- Miltus sumaišykite su druska ir mielėmis, užpilkite vandeniu ir gerai išmaišykite, kad masę taptų vienalytė.
- Dubenį uždenkite folija ar maistine plėvele ir palikite kambario temperatūroje 18valandų kildintis.
- Po 18valandų kildinimo tešlą šiek tiek keliamaisiais judesiais pamaišykite, kad atliptų nuo dubens sienelių.
- Kepimo skardą patepkite aliejumi ir pabarstykite kukurūzų miltais.
- Tešla gaunasi tikrai labai minkšta ir drėgna, todėl paprasčiausias būdas tešlą perkelti į kepimo skardą ir suformuoti norimą formą yra toks: Stalviršį sudrėkinkite vandeniu ir užtieskite maistine plėvele, ją pabarstykite miltais ir ant jos išverskite tešlą iš dubens. Tešlą pamiltuokite ir suformuokite ciabattą duonelę. Pritempkite už maistinės plėvelės kraštų link kepimo skardos tešlą, o už kitų galų paėmę maistinę plėvelę įverskite į kepimo skardą. (pažiūrėkite video, bus žymiai aiškiau) Duonelę apdenkite rankšluostėliu ir palikite 2valandas kildintis.
- Orkaitę įkaitinkite iki 220C temp ir kepkite ciabattą apie 30-40 min, kol gražiai paruduos.
Skanaus!
P.S mano puodelis yra 250ml
You can leave a response .
Vat tokia ir aš bandysiu!!!! Kankinausi visą dieną skirdama Ciabattai pagal anksčiau išbandytą receptą. O taviškė čia toooookia ideliai puri!!! dėkui už "atkastą" idėją ;)
Labai patinka!! Dar šiandien išmėginsiu:)
Ačiū už idėja! Išbandysiu ir aš :)
Nuostabu! Bandysiu :)
O tiek mieliu uztenka tokiam kiekiui miltu?
tos oro duobutės tokios dailios :) puikiai atrodo ir, neabejoju, skani be galo.
Vilma, Renata, Viktorija, Renne ačiū! Tikiuosi jums irgi taip skaniai pavyks:)
Kristina, tikrai užteko, nuo recepto nenuklydau nei truputėlio:)
Jurgita, dėkui, aš pati nesitikėjau, kad taip gerai pavyks:)
Mačiau aš tave šiandien ;D Tik negalėjau prieit, nes skersai gatve nesinorėjo bėgt :D
Karolina, kur matei?:D
Prie Girstučio stotelėje :)
Et aš vis neprisiruošiu!!!! Spirkit man kas nors subinėn :D Ne nu šį kart tikrai. Visko yra! Net ir laiko :D
Teks prisidėti prie jau gausaus bandytojų būrelio :D
Nu vsio, einu daryt, jau nebegaliu laukti :)
Lauksiu atsiliepimų kaip pavyko:)))
:) Kaip smagu man skaityt tokius komentarus:))
Aš kai pamačiau šį receptą irgi ėjau iškart daryt:D
Aš taip pat ėjau kepti tik perskaičius receptą :) Deja, manoji tešla iškilusi man pasirodė skystoka, o ir suformavus duonelę ir palikus ją kilti labai išsiplėtė į šonus, taigi gavosi ne duonelė, o kažkoks paplotis :D Kitą rozą bus gerai!
Miltų "veislę" patikslint prašom :) ir mielių gamintojo firmą, nes bijau, kad gali nepavykt kitaip :)
;) jau parašiau tau, bet pasikartosiu gal kitiems pravers. Miltus naudojau 405C, o mieles Dr.Oetker. ;)
Deja deja, nieko panašaus man į taviškį variantą nuotraukoje nesigavo :( Per visas tas 18 val. tešla vos vos užburbuliavo ir pakilo. Na, pas mus kambario temperatūra neprilygsta pirties temperatūrai, bet visą laiką pralaikiau indą prie radiatoriaus, įvyniojusi į rankšluostį.
Kadangi tešla ir man pasirodė skysta, bandžiau ją sugaudyti (kaip ir rekomendavote ant plėvelės) dėdama miltų. Beje, kokį kiekį reiktų pridėti?
Pašildžiau orkaitę ir dar pakildinau tą kepaliuką, kuris labiau "užnešė" į ištyžusį blyną :( Pakilo vos vos.
Galutiniam rezultate, sakyčiau, nusivylimas ir š…:( Bijau, kad tai buvo mano paskutinis Ciabatta bandymas :) Nesusidraugaujam :)
Gaila labai, kad nesigavo…Tikiuosi kitą kart pavyks!
Na saują miltų pabarsčiau ant plėvelės, dar nedidelę saujelę ant viršaus užbarščiau. Beje kokias mieles naudojote ir kokius miltus? Gal mielės nesuveikė jums, aš visuomet naudoju Dr.Oetker. O miltus reikia naudoti kurie turi daug glitimo t.y kuo arčiau raidė abėcėlės pradžios. Tad C geriau negu D.
Ir dar dėl temperatūros,pas mane namie apie 22-23 šilumos yra.
Net nebežinau ką dar pasakyt, esmė, kad nereikia nuleisti rankų!:)
Ir pavyko! Pora kupinų šaukštų miltų reikalą labai pagerino
Man taip pat gavosi kaip blynas. Gal reikėjo mažiau vandens arba daugiau miltų? Skonis tai puikus, bet forma tai ne. Gal bandyti kokioje formoje kepti?
O video žiūrėjot? Tešlos tirštumas buvo panašus? Na manau galite ir porą šaukštų mitlų įberti daugiau arba kepti formoje:) Tikiuosi sekantį kartą pavyks;)
Užmaišiau ir aš :) Įtariau, kad vandens per daug pripyliau, o dar čia komentaruose užskaičiau, kad per skysta – tai pridėjau dar porą šaukštų miltų. Bus ryt matyt ar gerai čia pridirbau :)
Per skysta tesla gavosi net imetus papildomai 0.5 st miltu, skardoj butu blynas per visa plota, bet supylus i forma, ji graziai pakilo, oro burbulu pilna, skonis geras. Taigi, ant pleveles formuoti jos irgi nereikia – dar maziau darbo :)
Sakykit, o kokius miltus naudojate?
Miltu naudoju ant kurių parašyta 405C .
sveiki. O vat man viskas gavosi kuo puikiausiai, išskyrus tai kad iškepė tuščiavidurė….. :) gal žinot kodėl taip galėjo gautis?:)
Smagu, kad pavyko, bet kodėl gavos tuščiavidurė tai net neįsivaizduoju:) Matyt susijungė visi oro burbuliukai tešlos.
Sveiki, o kaip manot jei pailgoje duonos formoj kepčiau tešla iškeptu? :)
Iškeptų, pati bandžiau:)