Receptai visiems
Header

Ciabatta, kurios nereikia minkyti

Visai netyčia užtikau šią duonelę interneto platybėse, tą vakarą net negalvojau apie duonos kepimą. Visuomet paprasčiau man atrodė ją nusipirkti ir nesukt sau galvos dėl minkymo, raugo auginimo… Bet pažiūrėjus video supratau, kad aš ją tikrai išbandysiu…čia ir dabar… Todėl nieko nelaukiau ir užsimaišiau tešlą, užtrukau vos porą minučių. O kitą dieną grįžus iš paskaitų iškepiau. Duonelė ir sekančią dieną buvo minkšta ir skani. 
Siūlau ir Jums ją išbandyti! :) 

  Reikės:

  • 4 puodelių miltų 
  • 1/4 a.š sausų mielių
  • 1 1/2 a.š druskos
  • 2 puodelių šilto vandens

Eiga:

  1. Miltus sumaišykite su druska ir mielėmis, užpilkite vandeniu ir gerai išmaišykite, kad masę taptų vienalytė.
  2. Dubenį uždenkite folija ar maistine plėvele ir palikite kambario temperatūroje 18valandų kildintis.
  3. Po 18valandų kildinimo tešlą šiek tiek keliamaisiais judesiais pamaišykite, kad atliptų nuo dubens sienelių.
  4. Kepimo skardą patepkite aliejumi ir pabarstykite kukurūzų miltais.
  5. Tešla gaunasi tikrai labai minkšta ir drėgna, todėl paprasčiausias būdas tešlą perkelti į kepimo skardą ir suformuoti norimą formą yra toks: Stalviršį sudrėkinkite vandeniu ir užtieskite maistine plėvele, ją pabarstykite miltais ir ant jos išverskite tešlą iš dubens. Tešlą pamiltuokite ir suformuokite ciabattą duonelę. Pritempkite už maistinės plėvelės kraštų link kepimo skardos tešlą, o už kitų galų paėmę maistinę plėvelę įverskite į kepimo skardą. (pažiūrėkite video, bus žymiai aiškiau) Duonelę apdenkite rankšluostėliu ir palikite 2valandas kildintis.
  6. Orkaitę įkaitinkite iki 220C temp ir kepkite ciabattą apie 30-40 min, kol gražiai paruduos.

Skanaus!

P.S mano puodelis yra 250ml

February 15th, 2012 | Posted by Ineta in DUONA, BANDELĖS

You can leave a response .

33 Responses



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *