Kavos keksiukai
Labai labai skanūs keksiukai!
Reikės:
- 150 g kambario temperatūros sviesto
- 150 g cukraus
- 2 kiaušinių
- žiupsnelio druskos
- 150 g miltų
- 1 a.š kepimo miltelių
- 15 g kakavos
- 50 ml pieno
- 5 a.š stiprios kavos
Eiga:
- Minkštą sviestą sumaišyti su cukrumi ir druskyte, viską išplakti iki purumo. Po vieną įmušti kiaušinius vis plakant.
- Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į sviesto ir kiaušinių masę. Galiausiai supilkite pieną ir viską išmaišykite.
- Atidėti 1/3 tešlos ir ją sumaišyti su kakava ir kava.
- Orkaitę įkaitinkite iki 175C temp. į keksiukų formeles įdėkite specialius popieriukus. Į keksiukų formeles pilkite dalį baltos tešlos ir dalį kavos tešlos(aš dar uždėjau ant viršaus truputį aviečių uogienės, o į baltą tešlą įmaišiau šokolado gabaliukų). Tačiau nuo viršaus palikite bent centimetrą, nes keksiukai kils. Kepkite apie 20-25 min. Patikrinkite su mediniu pagaliuku, įsmeigę į vidurį jį turite ištraukti sausą.
Skanaus!
Receptą radau pas Aguonėlę.
You can leave a response .
kokie gražūs ir neabejotinai gardūs :)
Kepiau ir aš ,tik didelį keksą :) Ir ne vieną kartą, nes tikrai fantastiško skonio :)
Jei drėgni, bet purūs – noooriu! Skamba ir atrodo dieviškai.
Kiek keksiuku iseina is sito kiekio? :)
Nai nai kaip tau skaniai jie iškepė!!!
ir dar vis nepavargstu sakydama, kad jie nuostabaus skonio ♥
Egidija, ačiū :)
Vilma, aš manau, kad irgi nekartą kepsiu šiuos keksiukus/keksą;)
Jurgita, oi jie tikrai labai drėgni ir purūs:)
Anonime, man išėjo apie 12keksiukų :)
Aguonele, ačiū tau, kad paskelbei šį receptą:) Ir mes galime juo naudotis:))
Ineta – nu labai grazus!! reikia pasizymeti ir nepamirsti iskepti kada; o kurioje vietoje avieciu uogiene sudalyvauja? ar ten visai ne uogiene ant virsaus, o tik mano fantazija???
Aušra, dėkui;) uogienė uogienė ten:) Uogienę uždėjau ant keksiukų viršaus prieš kepimą. :)
Neskanių keksiukų pas geras kepėjas nebūna ;)
Šiuos ir aš esu kepsiu, taip skaniai atrodo..mmm.. beje, panašius kepu, bet reikės išbandyti tavąjį ;)
Ar aš visiška žioplė, ar nematau, kur reikia įpilti pieną? :)
Indre, kartais būna:D
Mindaugai, tikiuosi patiks ir šie:)
Anonime, oi tikrai neparašiau:) Pataisiau jau :)
Jau kepa ;)
keksiukai sitie – gryna nesamone, vienas riebalas, net varva. Kur matyta, kad sviesto kiekio butu tiek pat kiek cukraus ir miltu. Fu, gavosi cukruotas riebalas
Anonime, na nežinau kodėl jums gavosi cukruotas riebalas, bet man tai tikrai nesigavo…iš nuotraukų matosi, viskas buvo super. Gal jūs kažką netaip padarėte, gal kažko neįdėjote, na labai gaila, kad nepavyko.
Vargšas Anonimas turbūt dietos laikosi, tai ir liūdi, kad į "cukruotus riebalus" gali tik žiūrėti (:
Turiu ir aš išsisaugojusi receptą, labai viliojančiai atrodo :)
Juliana, prajuokinai:D kai pas mus toks šaltis tai tik ir reik valgyt tokius "cukruotus riebalus" dabar ;D
Mmmm, nerealūs, tikrai dar ne kartą kepsiu :)
Ineta, be galo dėkinga už šį receptuką. Keksiukai nepakartojamo skonio :)
Džiugu, kad patiko!:)
Aš irgi jau kelis kart kepiau juos…:)
Laaabai skanūs. Ir labai sotūs.:) Receptas liuks. Viskas iškepė gerai, iškilo. :) Ačiū, už šį receptą. Kepsiu dar kartą.:)
Super!:)
Labadiena,norejau pasiteirauti,del kavos,ar tai maltoas kavos pupeles,ar tirpi kava?
aš dėjau jau paruoštos stiprios kavos ta prasme su vandeniu užplikyta, tai galite naudoti kokią norite ir mėgstate :)
pukus receptas! ačiū. :)
labai jau sudomino, o jei daryciau krema, turbut tiktu mascarpones kremas?
Tiktu tikrai:)