Receptai visiems
Header

Trapūs sausainiai su spanguolėmis

 Šie sausainiai tikrai labai labai skanūs. Trapūs, nepersaldūs, tiesiog puikūs. Šis receptas šiokia tokia modifikacija pagal “Virtuvė Nuo Iki” Nr.12. Pateikiu jums savo variantą, pagal jį kepu jau kelis kartus ir pavyko puikiai. 

Reikės:

  • 350 g miltų
  • 150 g kukurūzų miltų
  • 300 g margarino
  • 200 g cukraus pudros
  • 1 a.š vanilinio cukraus
  • 1/4 a.š kepimo miltelių
  • 2 kiaušinių
  • saujos džiovintų spanguolių

Eiga:

  1. Kambario temperatūros margariną išsukite su cukraus pudra, po vieną įmuškite kiaušinį ir gerai išplakite.
  2. Spanguoles susmulkinkite.
  3. Miltus sumaišykite su kukurūzų miltais, spanguolėmis, kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.
  4. Po truputį maišydami suberkite miltų mišinį į margarino masę. Užminkykite greitai tešlą ir įvyniokite į maistinę plėvelę, padėkite į šaldiklį pusvalandžiui.
  5. Iškočiokite tešlą apie 4mm storio ir išspauskite norimas formeles.
  6. Kepkite iki 160C įkaitintoje orkaitėje apie 10-15min. Sausainiai neturi būti perkepę, jie turi likti šviesūs.

Skanaus!

December 30th, 2011 | Posted by Ineta in SAUSAINIAI

You can leave a response .

3 Responses



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *