Receptai visiems
Header

Meduoliai – pepparkakor

Jau labai labai pradėjau laukti Kalėdų, pradėjau pirkti dovanas mylimiems žmonėms, kepti įvairių rūšių meduolius, aguoninius pyragus…Tetrūksta sniego už lango ir viskas būtu tobula :) 
O dabar…pristatau Jums savo briedžiukus. šypt :)))

Reikės:

  • 150g melasos (tačiau aš dėjau 100g auksaspalvio sirupo ir 50g melasos)
  • 110g sviesto
  • 100g rudojo cukraus
  • 375g miltų
  • 1/2 a.š cinamono
  • 1/2 a.š malto imbiero
  • 1/4 a.š kepimo miltelių
  • 1/4 a.š maltų gvazdikėlių
  • 1/4 a.š druskos
  • 1 didelio kiaušinio

Eiga:

  1. Auksaspalvį sirupą, melasą, sviestą ir cukrų sudėkite į puodą ir ant nedidelės ugnies kaitinkite kol cukraus kristalai ištirps. Tuomet gautą masę palikite atvėsti.
  2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus su prieskoniais ir kepimo milteliais, išmaišykite.
  3. Į dubens vidurį įmuškite kiaušinį ir supilkite atvėsusį sirupą, viską suminkykite į vieną rutulį. Jei tešla labai lipni įdėkite šiek tiek daugiau miltų. Gautą rutulį suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą keletui valandų arba palikite per naktį.
  4. Tešlą padalinkite į kelias dalis, kad lengviau būtų kočioti. Ant lengvai miltuoto stalo paviršiaus iškočiokite tešlą labai plonai ir išspauskite norimas figūrėles.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 175C temp. meduoliukus sudėkite į kepimo popieriumi padengtą skardą ir kepkite 8-10min, stebėkite kepimo procesą, nes meduoliukai labai greit kepa ir galite netyčia sudeginti (kaip tai padariau aš).
  6. Iškeptus meduoliukus atvėsinkite ir laikykite sandarioje dėžutėje.

Skanaus!
Receptas iš Deliciousdays.

December 11th, 2011 | Posted by Ineta in SAUSAINIAI

You can leave a response .

9 Responses



Leave a Reply to Indrė Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *