Kreminis likeris
Iki Kalėdų liko tik 10 dienų! :) Ar jau sugalvojot ir išrinkot visiems dovanėles? Dar ne? Tuomet duosiu vieną idėją, pagaminkite namų gamybos kreminį likerį! Manau draugai ar artimieji liks tikrai maloniai nustebinti:)
Receptas ruoštas žurnalui “°C“
Reikės:
- 1 valg.š karšto vandens
- 2 arb.š tirpios kavos
- 1 indelio karamelizuoto sutirštinto pieno “Rududu”
- 1 stiklinės neriebios grietinėlės
- 1 arb.š vanilės ekstrakto
- 300-400 ml brendžio
Eiga:
- Karštame vandenyje ištirpinkite kavą.
- Ant nedidelės ugnies pašildykite karamelizuotą sutirštintą pieną, kol jis taps skystesnis.
- Tuomet į jį supilkite kavą, grietinėlę, vanilės ekstraktą ir viską gerai išmaišykite, kad neliktų jokių gumulėlių.
- Į gautą masę supilkite brendį ir viską išmaišykite, jei norite stipresnio likerio įpilkite daugiau brendžio.
- Paruoštą gėrimą supilkite į švarų ir sterilizuotą butelį.
- Laikykite jį šaldytuve, o suvartokite jį per dvi savaites.
Skanaus! :)
You can leave a response .
Žinojau, kad Kalėdos jau greitai, bet pirma frazė mane nustebino. Jau tik 10 dienų liko? Tikiuosi, viską spėsiu :) O likeris tai labai skaniai atrodo :)
net su rududu :)
skani pasaka! :)
:)
Rududu ir alkoholis, linksmos nusimato kaledos:))
Pamačiau iš pradžių triufelius, o po to čia atsiradau. Tiek skanumynų!!!