Receptai visiems
Header

Sausainiai – riestainiai

Labai labai skanūs ir primenantys vaikystę riestainiukai. Pilnas indelis šių riestainiukų jau nukeliavo į rankinę… ryt per kavos pertraukėlę turėsiu ką pakramsnoti ir pavaišinti grupiokus :) šypt
 
Reikės:
  • 250 g sviesto ar margarino
  • 2 vnt kiaušinių
  • 3 puodelių miltų
  • 1 puodelio cukraus
  • 1 a.š vanilinio cukraus
  • 1/2 a.š kepimo miltelių

Eiga:

  1. Šaltą sviestą/margariną sutarkuokite, įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų, viską gerai išmaišykite.
  2. Suberkite į sviesto/margarino masę miltus, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius.
  3. Užminkykite tešlą. Tešla neturi būti labai lipni, jei trūksta miltų galite šiek tiek įberti daugiau.
  4. Atsignybkite šiek tiek tešlos ir iškočiokite piršto storio pailgą volelį, suformuokite riestainius ir vieną pusę apvoliokite cukruje.
  5. Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi.
  6. Orkaitę įkaitinkite iki 180C temp, riestainėlius kepkite apie 10 min.

Skanaus!
Receptas iš Neringa-blogas.

November 30th, 2011 | Posted by Ineta in SAUSAINIAI

You can leave a response .

5 Responses



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *