Receptai visiems
Header

Parkin – imbierinis pyragas

Pirmą kartą šį pyragą pamačiau prieš metus vienoje knygoje, kurioje buvo aprašyti tradiciniai anglų patiekalai. Ilgai jis mane viliojo, tačiau kai jau buvau susiruošus jį gaminti suvokiau, kad niekur neįmanoma rasti tos melasos, tad kepimą atidėjau kitiems metais. Tad atėjo laikas išbandyti (vasarą svečiuodamasi UK nusipirkau jos ir labai džiaugiuosi). O gal jau įmanoma rast melasos ir Lietuvoje?
Kalbant apie pyragą, tai jis tikrai labai skanus, toks lipnus, o imbieras taip švelniai dilgčioja liežuvį. :) Tačiau man jis žymiai skanesnis šaltas.

 Reikės:

  • 80g avižinių dribsnių
  • 1 puodelio pieno
  • 1 puodelio auksinio sirupo
  • 1/3 puodelio melasos
  • 225g sviesto
  • 200g rudojo cukraus
  • 280g miltų
  • 1 a.š kepimo sodos
  • 1 a.š kepimo miltelių
  • 4 a.š smulkinto imbiero (dėjau mažiau)
  • 1/2 a.š muškato riešuto
  • 1/2 a.š cinamono
  • 1 a.š prieskonių mišinio meduoliams
  • 2 kiaušinių

Eiga:

  1. Avižinius dribsnius užpilkite pienu ir palikite, tol kol sumaišysite kitus ingridientus.
  2. Auksinį sirupą, melasą, cukrų ir sviestą sudėkite į puodą. Ant nedidelės ugnies kaitinkite nuolat maišydami kol cukrus ir sviestas ištirps. Neužvirkite.
  3. Miltus sumaišykite su soda, kepimo milteliais ir prieskoniais.
  4. Sausą mišinį suberkite į gautą sirupą, supilkite pieną su avižiniais dribsniais, išplaktus kiaušinius ir viską gerai išmaišykite.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 150C temp., kepimo formą 23cm padenkite kepimo popieriumi ir supilkite gautą tešlą.
  6. Kepkite apie 1valandą ir 15minučių, kol įsmeigus medinį pagaliuką į centrą, jį ištrauksite sausą.

Skanaus! :)
Receptas iš ourkitchen.fisherpaykel

November 13th, 2011 | Posted by Ineta in PYRAGAI, PYRAGĖLIAI

You can leave a response .

11 Responses



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *