Receptai visiems
Header

Rudeninis obuolių pyragas

Tobulas rudeninis obuolių pyragas. Kitą kartą įdaro daryčiau šiek tiek daugiau, nes pyrago pagrindas kepant labai išsipūtė. Beje pagrindas labai trapus ir skanus, kas svarbiausia nereikėjo prieš tai jo atskirai apkepti, puikiai iškepė ir su obuoliais. :)

Reikės:

  • 280 g miltų
  • 1,5 a.š kepimo miltelių
  • 180 g šalto sviesto
  • 150 g cukraus
  • 1 a.š vanilinio cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 5 vnt didelių obuolių
  • 2 a.š cinamono
  • 2v.š citrinos sulčių
  • 40g cukraus
  • 80 g džiovintų vyšnių ar razinų

Eiga:

  1. Paruoškite tešlą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi ir cukrumi, sudėkite gabalėliais supjaustytą šaltą sviestą ir šakutės ar dviejų peilių pagalba sumaišykite miltų mišinį su sviestu, kad būtų lyg trupinukai. Į trupinius įmuškite kiaušinį ir viską greit išminkykite, neleiskite tešlai per daug sušilti rankose. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir 15min įdėkite į šaldymo kamerą.
  2. Paruoškite įdarą. Obuolius nulupkite ir išimkite sėklalizdžius, supjaustykite nedideliais gabalėliais. Obuolius sumaišykite su cukrumi, citrinos sultimis, cinamonu ir vyšniomis/razinomis.
  3. Kepimo formos dugną (21cm skersmens) padenkite kepimo popieriumi. 2/3 tešlos išklokite kepimo formos dugną ir suformuokite bortelius. Sudėkite į formą įdarą, o viršų apdenkite likusia tešla.
  4. Orkaitę įkaitinkite iki 180C temp. pyragą kepkite apie 1valanda ir 20minučių.

Skanaus!

September 25th, 2011 | Posted by Ineta in PYRAGAI, PYRAGĖLIAI

You can leave a response .

6 Responses



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *