Receptai visiems
Header

Keksiukai su obuoliais ir cinamonu

Nepastebimai greitai prabėgo vasara ir tik dabar tai suvokiu… pagavau save beskaičiuojant skubančius be skėčių žmones… ehh, nepavydžiu jiems.. :) O pati sėdžiu sau šiltai namie su puodeliu karštos arbatos ir dar šiltais rudeniškais keksiukais! 
Kviečiu sušalusius ir sušlapusius bent virtualiai pasivaišint:)


Reikės:

  • 2 vnt didelių obuolių
  • 100 g sviesto
  • 2 vnt kiaušinių
  • 1 puodelio pieno
  • 80 g cukraus
  • 1 1/2va.š kepimo miltelių
  • 1/2 a.š cinamono
  • 1 1/3 puodelio miltų

Eiga:

  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, į gautą masę supilkite pieną ir ištirpintą sviestą, viską dar gerai išplakite.
  2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir cinamonu ir suberkite į kiaušinių pieno sviesto masę, viską išsukite iki vientisos masės.
  3. Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais, obuolius suberkite į tešlą ir išmaišykite.
  4. Orkaitę įkaitinkite iki 200C temp keksiukų formeles padenkite specialiais popierėliais arba patepkite riebalais. Formeles užpildykite 2/3 tešlos, ant viršaus užberkite migdolų drožlių (nebūtinai).
  5. Kepkite 30-35min. Ar iškepę lengvai patikrinsite įdūrę mediniu pagaliuku į keksiuko vidurį, jei pagaliuką ištrauksite sausą, keksiukai jau iškepę.

Skanaus!
Receptas iš knygos “Afternoon tea

September 7th, 2011 | Posted by Ineta in KEKSAI, KEKSIUKAI

You can leave a response .

19 Responses



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *