Bulvių apkepas su kumpiu
Labai skanus ir lengvai pagaminamas bulvių apkepas su kumpiu. Gaminant be kumpio šis patiekalas puikiai tinka kaip garnyras. Išbandykit, tikiuosi patiks. :)
Reikės:
- 4 didelių bulvių
- 3 skiltelių česnako
- 200 ml grietinėlės
- gabalėlio mėgstamo sūrio
- nedidelio gabalėlio rūkyto kiaulienos kumpio
- druskytes, pipirų ir kitų mėgstamų bulvių prieskonių
- šiek tiek sviesto formai patepti
Eiga:
- Bulves supjaustykite labai plonomis riekelėmis, tam puikiai tinka tarka.
- Kumpį supjaustykite nedideliais kubeliais ar juostelėmis ir trumpai apkepkite keptuvėje.
- Susmulkinkite česnaką ir sutarkuokite sūrio.
- 24cm skersmens formą patepkite sviestu, dėkite sluoksnį bulvių, pabarstykite prieskoniais,česnaku, uždėkite kumpio ir sūrio sluoksnelį,toliau vėl bulvių sluoksnis, prieskonių,česnakų,kumpio ir sūrio, taip kol viską baigsite, viršutinis sluoksnis turėtų būti bulvių ir sūrio. Galiausiai užpilkite grietinėlę, kad visur pasiskirstytų.
- Orkaitę įkaitinkite iki 200C temp. kepkite apie 50min, kepimo laikas priklauso nuo apkepo storio, baigiant kepti patikrinkite ar bulvės iškepusios.
You can leave a response .
Teisingas vyriškas patiekalas :)
tikrai labai skanu..;)
Indre, bulvės ir mėsa, ko daugiau vyrams reik:D
Oditele, ačiū:)
Net neišbandžius matau, kad patiktų. O tai reiškia, kad išbandyti verta! Kadangi esu prisiegusi nesaldžių pyragų fanė (jei nekalbam apie saldžius), tai labai užskaitau! :)
Oo, žinok, ką tik varčiau tokią knygą ir radau labai panašų dalyką. O čia kaip sykis tave atsiverčiau :) Mėginsiu būtinai. Apkepas labai primena tradicinį prancūzišką gratin dauphinois – labai mėgstam, ypač bulvių sezonui prasidėjus :)