Receptai visiems
Header

Atsargos žiemai: marinuotos cukinijos, daržovių mišrainė

Grįžau!!!! Džiaugiuosi sava virtuve ir šviežiomis naminėmis daržovėmis, po kelių mėnesių buvau jau pamiršus tikrų pomidorų ir agurkų skonį, jokio plastmasės skonio…viskas skanu ir tikra…:) Niaam…:) Taigi, visą vasarą “atostogavau” UK, žinoma džiaugiuosi sugrįžus, tačiau patiko man ir ten…:) Ypač sunku bus pamiršti taip vadinamus “Car boot sale” ale sendaikčių turgus. Man tai jie tikras rojus…Nors ir sunku keltis anksti ryte, tačiau sekmadieniais su sese nė negalvodamos pasičiupdavom po puodelį kavos ir jau 6 ryto išvažiuodavom iš namų. :) Taigi šios vasaros laiminkis tikrai nemenkas, vos už kelis svarus nusipirkau naujut naujutėlaitę duonkepę! (džiaugiuos neišpasakytai). Ir žinoma, keletą kulinarijos knygų, turėsiu vakarais ką pavartyt gulint lovoj. :)
Taigi, bandau spėt pasiruošti žiemai, štai keli receptai, jau daugelį metų išbandyti ir niekada nenuviliantys.
Marinuotų daržovių mišrainė

Reikės: 

  • 3kg pomidorų
  • 1kg saldžiųjų paprikų
  • 1kg morkų
  • 1kg svogūnų
  • 1,5v.š aliejaus
  • 1 stiklinės acto
  • 1 v.š cukraus
  • 3 v.š druskos

Eiga:

Supjaustykite daržoves nedideliais gabalėliais, iš likusių produktų sumaišykite užpilą ir juo apipilkite daržoves. Palaikykite daržoves su užpilu 3-4val, kol išsiskirs sultys. Tuomet troškinkite 30 min nuo užvirimo vis pamaišydami. Galiausiai mišrainę sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir sandariai uždarykite. Ši mišrainė puikiai tinka prie įvairių mėsos patiekalų.

Marinuotos cukinijos

Reikės:

  • 2l vandens
  • 2v.š druskos
  • 2stiklinės cukraus
  • 2stiklinės acto
  • 2vnt didesnių cukinijų
  • 2v.š agurkų marinavimo prieskonių

Eiga:

Cukinijas nulupkite, išimkite viduryje esančias sėklas ir supjaustykite norimais gabalėliais. Likusius produktus sumaišykite ir supilkite į didesnį puodą. Užpilą užvirkite ir sudėkite cukinijas, pavirkite apie 3 min. kol cukinijos truputį pagels. Sudėkite cukinijas į stiklainius ir užpilkite skysčiu, tuomet stiklainius sustatykite į puodą, atsargiai užpilkite vandens, kad stiklainius apsemtų iki pusės ir pavirkite apie 30-40min.

(Visited 11,753 times, 1 visits today)
August 25th, 2011 | Posted by Ineta in DARŽOVIŲ PATIEKALAI

You can leave a response .

9 Responses



Leave a Reply

Your email address will not be published.