Receptai visiems
Header

Atsargos žiemai: marinuotos cukinijos, daržovių mišrainė

Grįžau!!!! Džiaugiuosi sava virtuve ir šviežiomis naminėmis daržovėmis, po kelių mėnesių buvau jau pamiršus tikrų pomidorų ir agurkų skonį, jokio plastmasės skonio…viskas skanu ir tikra…:) Niaam…:) Taigi, visą vasarą “atostogavau” UK, žinoma džiaugiuosi sugrįžus, tačiau patiko man ir ten…:) Ypač sunku bus pamiršti taip vadinamus “Car boot sale” ale sendaikčių turgus. Man tai jie tikras rojus…Nors ir sunku keltis anksti ryte, tačiau sekmadieniais su sese nė negalvodamos pasičiupdavom po puodelį kavos ir jau 6 ryto išvažiuodavom iš namų. :) Taigi šios vasaros laiminkis tikrai nemenkas, vos už kelis svarus nusipirkau naujut naujutėlaitę duonkepę! (džiaugiuos neišpasakytai). Ir žinoma, keletą kulinarijos knygų, turėsiu vakarais ką pavartyt gulint lovoj. :)
Taigi, bandau spėt pasiruošti žiemai, štai keli receptai, jau daugelį metų išbandyti ir niekada nenuviliantys.
Marinuotų daržovių mišrainė

Reikės: 

  • 3kg pomidorų
  • 1kg saldžiųjų paprikų
  • 1kg morkų
  • 1kg svogūnų
  • 1,5v.š aliejaus
  • 1 stiklinės acto
  • 1 v.š cukraus
  • 3 v.š druskos

Eiga:

Supjaustykite daržoves nedideliais gabalėliais, iš likusių produktų sumaišykite užpilą ir juo apipilkite daržoves. Palaikykite daržoves su užpilu 3-4val, kol išsiskirs sultys. Tuomet troškinkite 30 min nuo užvirimo vis pamaišydami. Galiausiai mišrainę sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir sandariai uždarykite. Ši mišrainė puikiai tinka prie įvairių mėsos patiekalų.

Marinuotos cukinijos

Reikės:

  • 2l vandens
  • 2v.š druskos
  • 2stiklinės cukraus
  • 2stiklinės acto
  • 2vnt didesnių cukinijų
  • 2v.š agurkų marinavimo prieskonių

Eiga:

Cukinijas nulupkite, išimkite viduryje esančias sėklas ir supjaustykite norimais gabalėliais. Likusius produktus sumaišykite ir supilkite į didesnį puodą. Užpilą užvirkite ir sudėkite cukinijas, pavirkite apie 3 min. kol cukinijos truputį pagels. Sudėkite cukinijas į stiklainius ir užpilkite skysčiu, tuomet stiklainius sustatykite į puodą, atsargiai užpilkite vandens, kad stiklainius apsemtų iki pusės ir pavirkite apie 30-40min.

August 25th, 2011 | Posted by Ineta in DARŽOVIŲ PATIEKALAI

You can leave a response .

9 Responses

  • Indrė says:

    Sveika sugrįžus :) kaip matau grobis neblogas ;)
    Panašią mišrainę ruošia draugo mama, tikrai labai skanu su mėsyte :)

  • Forelle says:

    Sveika sugrįžus. Reiks dabar susitikt ir knygą grąžint :)

  • Tadas says:

    Pirmame recepte praleista, kiek reikia minuciu troskinti, nes nemanau, kad minutes vienos pakanka :)

  • Ineta says:

    Indre, ačiū:) mano draugo mama irgi kažką panašaus daro tik vis receptą pamirštu užsirašyt:) nes skonis truputį kitoks:)

    Forelle, o aš net pamiršus apie knygą buvau:) Aha bus smagu susitikt:)

    Tadai, ačiū už pastebėjimą, tikrai pamiršau parašyt, dabar jau pasitaisiau:)

  • Viktorija says:

    Malonu matyti sugrįžusią :) Reiktų ir man išsiruošti kur nors į užsienį, o tai pavydas bambą graužia, pamačius tiek gerų knygų :D

  • Renata says:

    Atostogavau ir aš kažkada ilgiau nei mėnesį UK, tai savaitgalio sendaikčių turgelius labai gerai prisimenu. Kaip gaila, kad pas mus nelabai yra kas panašaus :)

    Galvoju pabandysiu aš cukinijas pamarinuoti, nes guli dabar kelios milžinės virtuvėj :)

    Ir smagu matyt grįžus.

  • Ineta says:

    Viktorija, žinok aš dar kelias knygas palikau…nebebuvo kaip jų parsigabent..:D O paskaičiavus kainą kiek aš joms išleidau, tai lietuvoje kažin ar būčiau bent vieną nusipirkus:D

    Renata, aš irgi pasvajoju, kad kada nors ir čia bus kas nors panašaus..bet jaučiu jei ir būtų tai kainos vis tiek kosminės būtų:)

  • Karolina says:

    Oho kiek smailų įraše :D mes ir laimingi, kad grįžai ;))

  • Asta says:

    Sveika sugrįžus, Ineta! Malonu tave vėl matyti Gamyklėlėje – ir dar su tokiais laimikiais bei šypsenom :))



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *