Receptai visiems
Header

Lazanija

Dabar aš kaip tas Garfieldas, ilsiuosi, drybsau ant sofos, žiūriu televizorių, o pietums valgau lazaniją. Patinka man taip… pagaliau pagaliau taip ilgai lauktos atostogos…:) Voohooo!!!

Reikės:

  • lazanijos lakštų
  • tarkuoto sūrio tokio, kokį mėgstate (aš naudojau mocarelą ir čedario sūrius)

Mėsos padažui:

  • 500 g maltos jautienos (galite naudot kiaulienos ir jautienos, kaip jums skaniau)
  • 5-6 didesnių pievagrybių
  • 1/2 raudonos paprikos
  • 1 skardinės smulkintų konservuotų pomidorų
  • 3 v.š pomidorų pastos
  • 1 supjaustyto smulkiai svogūno
  • žiupsnelio druskos, pipirų
  • po 1 a.š džiovinto baziliko, raudonėlio, galite įdėti ir kitų prieskonių, kuriuos mėgstate

Bešamelio padažui:

  • 500 ml pieno
  • 50 g sviesto
  • 2 v.š miltų
  • žiupsnelio druskos, pipirų, muskato riešuto

Eiga:

  1. Paruoškite mėsos padažą. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Susmulkinkite svogūną, papriką, pievagrybius ir česnaką, suberkite į keptuvę ir viską pakepinkite, kol svogūnai suminkštės. Tuomet, į keptuvę sudėkite maltą mėsą ir pagardinkite prieskoniais. Kepkite kol mėsa apskrus. Galiausiai supilkite smulkintus konservuotus pomidorus ir pomidorų pastą. Sumažinkite kaitrą ir troškinkite bent 15-20 min.
  2. Paruoškite bešamelio padažą. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir truputį pakepinkite, tuomet išlėto pilkite pieną nuolat maišydami. Padažą virkite kelias minutes kol jis pamažu sutirštės, pagardinkite jį druska, pipirais ir muskato riešutu.
  3. Orkaitę įkaitinkite iki 190C temp. kepimo skardą patepkite sviestu. Skardos dugną padenkite lakštais ant jų pilkite mėsos padažą, ant mėsos padažo bešamelio padažą ir pabarstykite sūriu, tuomet vėl lakštai, mėsos padažas, bešamelio padažas, sūris ir t.t viršutinį sluoksnį padarykite, kad būtų lakštai, juos apipilkite bešamėlio padažu, pabarstykite sūriu ir dėkite į orkaitę. Kepkite apie 40 min.
  4. Norint patikrinti ar iškepė, tereikia mediniu pagaliuku durti į lazaniją, o tuomet jau pajusite ar lakštai minkšti jau ir dar ne. Lazanijos lakštų aš niekada neapverdu, man kuo puikiausiai ir taip iškepa.

Skanaus!

July 1st, 2011 | Posted by Ineta in APKEPAI, NESALDŪS PYRAGAI | MAKARONŲ PATIEKALAI | MĖSOS PATIEKALAI

You can leave a response .

5 Responses

  • Indrė says:

    Lazanija totalus gėris. Ir tik ilgas produktų sąrašas bando apgauti, kad daug darbo. Mmm be galo norėčiau jos pietums

  • Renata says:

    Kaip skaniai atrodo!! Oi neatsisakyčiau gabalėlio:)

  • Ineta says:

    Dėkui;) Lazanija, mano vienas mylimiausių patiekalų:))

  • Maisto Diletante says:

    Nuostabu, ypac su grybais is misko,mmm…

  • as dievinu filma garfilda ir jo antra dali dabar tikrai neatsisakyciau gabalelio sios lazanijos as sita lazanija gaminciau kiekviena diena
    as si lazanijos recepta skiriu tam kas parase sios gardzios lazanijos recepta:

    garfildo lazanija

    Ingredientai:
    Tešla, lazanijos lakštai, pakelis, 1 vienetas
    Jautienos faršas, 300 gramų
    Kiaulės kumpis, 100 gramų
    Morkos, didelės, 3 vienetai
    Svogūnai, 2 vienetai
    Sultinys, 1 stiklinė
    Pomidorų padažas, 1 stiklinė
    Pomidorai, 5 vienetai
    Druska, pagal skonį
    Juodieji pipirai, pagal skonį
    Čiobreliai, pagal skonį
    Lauras, lapai, truputį
    Kvietiniai miltai, 85 gramai
    Pienas, 0.5 litro
    Fermentinis sūris, 300 gramų
    Sviestas, truputį
    Gaminimas:
    faršą; jį atsidedame. Aliejuje supjaustytą svogūną, morkas, į juos faršą, pjaustytą kumpį, pagardiname ir pipirais. Uždengiame dangčiu ir kepame 20 minučių. sudedame pomidorų padažą, pomidorus, troškiname. Po to įpilame sultinį, prieskoninius augalus. silpnos troškiname 40 minučių. Išrenkame prieskoninius augalus.

    Bešamelio padažui keptuvėje ištirpiname sviestą, miltus ir iki gražios auksinės spalvos. į keptuve maišant, o ir intensyviai po truputį pilame pakaitintą pieną. Padažą išplakame, jame likti miltų gabalėlių. druska ir pipirais.

    formos dugną ištepame sviestu. Dugną išklojame lakštų sluoksniu, dedame įdarą, bešamelio padažą, barstome sūriu. kitą lakštų sluoksnį ir procesą kartojame. Uždėjus paskutinį lakštų sluoksnį jį ištepame bešamelio padažu ir pabarstome sūriu.

    40 minučių 200˚C orkaitėje. Skanaus!

    gaila kad neturiu nuotraukos istikro skanaus ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! :))



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *