Keptos bulvės su tunu ir kreminiu sūreliu
Su sese begalvojant ką pasigamint pietums, abiems toptelėjo ta pati mintis, kad norim bulvių keptų orkaitėje… Na, bet vistiek norėjosi kažko naujo…sesė vienoj kavinėj buvo ragavus keptas bulves su įdaru, tad iš jos prisiminimų, kas ir kaip ten buvo, pasigaminom nuooostabius pietus. ;)Gal kam nors tai bus tik užkandis, tačiau mes abi labai skaniai ir sočiai pavalgėm:)
Reikės:
- 4 vnt didesnių bulvių
- 2 v.š kreminio sūrelio su žolelėmis (naudojau Philadelphijo sūrelį)
- 1v.š majonezo
- žiupsnelio pipirų
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio įvairių žolelių mišinio (nebūtina, jei naudojat philadelphija su žolelėmis)
- 1 indelio konservuoto tuno aliejuje
Eiga:
- Bulves švariai nuplaukite ir nušveiskite, perpjaukite bulvę kryžiuku, lyg į keturias dalis.
- Visas bulves apšlakstykite alyvų aliejumi ir pagardinkite druskyte.
- Kiekvieną bulvę atskirai įvyniokite į foliją padarydami lyg krepšelį.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C temp. ir kepkite bulves apie 40min.
- Padažui skirtus produktus sumaišykite (sūrelį,majonezą, žoleles ir pipiriukus)
- Baigus kept bulvėms ant jų uždėkite tuno ir apipilkite padažo,dėkite į orkaitę ir kepkite dar 10min.
Skanaus!
You can leave a response .
Labai skaniai atrodo!!! Kažin, ar čia tiktų konservuoti kukurūzai? Iš mano prisiminimų Anglijoje būdavo labai populiarios tokios bulvės su tuno-majonezo-kukurūzų įdaru…
Anglijoje labai populiarios tokios bulvės. O daro jas visaip – ir su kreminiu sūreliu, ir su tunu, ir su chilli con carne, ir tiesiog su fermentiniu sūriu…
Man jos be galo patinka :)
Giedre, dėkui:) Tiktų, tikrai čia kukurūzai:))
Juliana, aš dabar pati anglijoj:) ir tik dabar kažkaip atkreipiau dėmesi, kad tos bulvytės tikrai populiaros čia:) O ir labai labai skanu:)
Ooo, kaip fajna. Seniai UK gyveni? Gal mes kaimynės? :)
Dievinu įdarytas bulves, taip toooks šildantis ir užpildantis maistas :)
Juliana, as negyvenu;)vasarai atvaziavau, pabut pas sese:) Bet speju mes nekaimynes, nes tu kaip suprantu Londone gyveni ane?:)))as toleliau:)
Indre, man irgi labai patinka;)
Koks paprastas daug laiko ir pastangų nereikalaujantis patiekalas. Kaip tik mano stiliaus. Bandysiu!
Dievinu įdarytas bulves :) Kaip tikra lietuvė :)) Šios, žinau, taip pat labai patiktų :)
o as jus recepta patobulinau :) pas mus uk tox tepamas varskes ir zoleliu kaip suriukas yra tai su juo gavosi super :)
Džiaugiuosi, kad skanu ir patiko:)
Pingback: Šis bei tas. « Spicecoat's Blog