Rabarbarų pyragas
Su rabarbarais šiais metais tiek daug gaminau… bet vis neįdėjau jokio recepto… taisausi…Nors rabarbarų sezonas jau į pabaigą eina, bet šį išbandyt verta, esmė, kad neturint rabarbarų galite naudoti obuolius ar kriaušes. ;))
Reikės:
- 2 puodelių supjaustytų rabarbarų
- 3 kiaušinių
- 3/4 puodelio cukraus
- 1 a.š vanilės ekstrakto
- 80 g lydyto sviesto
- 1 1/3 puodelio miltų
- 80ml pieno
- 1 a.š kepimo miltelių
- migdolų plokštelių
Eiga:
- Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vanile iki kol masė pabals, supilkite pieną ir sviestą, dar kartą viską išplakite.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į kiaušinių masę, viską atsargiai išmaišykite, suberkite rabarbarus.
- Kepimo formą 20cm skersmens patepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą, pabarstykite migdolų plokštelėmis.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180C, kepkite apie 30 min, kol įsmeigus medinį pagaliuką, jį ištrauksite sausą.
Skanaus!
You can leave a response .
Kaip norėčiau popietės desertui tokio pyrago. Paprasta, jokių kremų, pertepimų ir pan. Va čia tai gėris (:
Gražumas ir skanumas.. Man taip patinka ta natūrali rabarbarų rūgštelė :)
Tavo kepiniai kaip visada labai gardūs atrodo.:)
Indre, man tokie irgi patys skaniausi būna;))
Medeja, man rabarbarai labai labai patinka, prisišaldžiau jų, kad žiemą turėčiau:))
Evelina, ačiū už gražius žodžius, labai labai:)
Labai panašų pyragą su rabarbarais ir aš esu kepusi. Tad numanau, kad buvo skanus :)