Jogurtinis vyšninis tortas
Šiandien snigo… tikrai taip… gegužės mėnuo ir sniegas, kažkaip įdomiai skamba, na bet gamtos gi nesuvaldysi, ji daro ką nori:) Bet truputį pykstu, kad oras subjuro, netinkamu metu… Kai reikėjo egzaminui ruoštis, tai saulutė blizgino taip, kad net nėjo susikaupti… :)) Norėjos kuo daugiau praleisti laiko lauke:)
O dabar pristatau VYŠNIUKĄ, gaivų, skanų tortuką! Trampararam…:) Kepiau jį naktį, kad ryte su torto gabalėliu galėčiau keliaut pas mamą (šypt) ir pasveikint su pačia gražiausia pavasario švente:)
Reikės:
- 300 ml vyšninio jogurto
- 250 ml grietinėlės
- 2 pakelių vyšnių želės
- poros didelių saujų šaldytų arba šviežių vyšnių
- 100 gr cukraus
- 20 gr želatinos
Biskvitui:
- 2 didelių kiaušinių
- 40 gr cukraus
- 1 a.š vanilinio cukraus
- 40 gr miltų
Eiga:
- Paruoškite želė pagal instrukciją nurodytą ant pakelio, tik patarimas, jei norit, kad viršutinis žele sluoksnis būtų stangresnis, naudokite mažiau vandens nei nurodyta ant pakelio.
- Paruoškite biskvitą. Kiaušiniu baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite iki standžių putų.
- Kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki kol masė pabals.
- Trynius supilkite į baltymų masę, suberkite miltus ir atsargiai viską išmaišykite.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180C temp. tešlą supilkite į 21cm skersmens kepimo formą ir kepkite apie 10-15 min, kol įsmeigus medinį pagaliuką ištrauksite jį sausą.
- Paruoškite vidurinį sluoksnį. Želatiną ištirpinkite 100ml vandenyje. Grietinėlę išplakite su cukrumi ir sumaišykite su jogurtu. Vieną saują vyšnių sutrinkite smulkintuvu į košytę ir įmaišykite į grietinėlės ir jogurto masę. Galiausiai į gautą masę supilkite ištirpintą želatina.
- Pasiruoškite torto formą nuimamais kraštais, padenkite maistine plėvele jei forma leidžia vandenį. Įdėkite iškeptą biskvitą, jį galite sulaistyti norimu sirupu (pvz.: vyšnių uogienės sirupu). Ant jo supilkite jogurto ir grietinėlės masę. Užberkite likusią saują vyšnių ir truputį paspauskit, kad užpilant žele jos nepakiltų į viršų. Galiausiai užpulkite žele ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 6 val. geriausia per naktį.
Skanaus!
You can leave a response .
Vyšnios turbūt mano mėgstamiausi kaulavaisiai (mat kai pagalvoju apie braškes, jos vis tik nurungia vyšnias uogų kategorijoje)! Mėgstu tokius jogurtinius pyragus, nors pati nedažnai gaminu. Bet gabalėlio neatsisakyčiau :)
Man braškės ir pirmoje vietoje, bet vyšnias ir laaabai mėgstu:)
Prisijungiu :) Trečia mėgstamų sąraše – persikų/abrikosų uogienė :)
Tortas stebuklingai skanus, matau matau.
Tai va todėl vyšnios pirmos tarp kaulavaisių, braškės tarp uogų, o avietės tarp uogų iš daug narelių/centrinių vakuolių?? :D
Jurgita, joo šita uogienė irgi gėris, bet pati pačiausia uogienė tai man agrastų, gal todėl, kad retai jos turiu:D
Indre, avietės laabai skanu:D bet man jos ligas primena..:D Kai reik arbata gert:D
Aš ir dariau vyšninį, tik sūrpyragį. Gaila, kad kai atėjo laikas fotografuoti, tada dangus apsiniaukė ir nuotraukos gavosi tokios kaip dangus – apniukusios..
O jetus, tiesiog žinau, kad šis torčiukas skanus skanutėlis, mėgstu, labai mėgstu tokius gardumynus, niam:)
Karolina, kad ir kokios tos nuotraukos, laukiu receptooo:))
Reda, o jis tikrai skanus:)
skanu. o kur patartumete ieskoti 21cm skersmens kepimo formos? Parduotuvese maziausios 24cm buna
Aš savo formą pirkau Prismoje. :)
Galima ideti kitas uogas pvz avietes?
Žinoma, uogas naudokite tokias kokių norite:)
O jeigu naudociau 24 cm forma, blogai butu?
Nebūtų:) Tiesiog sluoksniai bus plonesni, nebent šiek tiek didintumėt produktų kiekius :)
o kokio riebumu grietinele? :)
35% o dar geriau ir 36%, bet jos ne visur galima rasti, aš ją tik IKI prekybos centre randu :)
ačiū :)
O jei pakeisti viska i braskes, tai ir braskini jogurta turbut geriau naudoti?
Manau geriau būtų braškinį jogurtą tuomet naudot:) Lauksiu atsiliepimų kaip pavyko:)
Anonymous says:
Saturday, 11th February 2012 at 11:21
O jei pakeisti viska i braskes, tai ir braskini jogurta turbut geriau naudoti?
Puikiai pavyko, naudojau vysnini jogurta ir saldytas misko uogas virsuje. Nuostabus!!!!
Ką tik įkišau į šaldytuvą. Laukiu nesulaukiu rytojaus, kai galėsiu paragaut. Žinau, kad bus labai skanu, nes visi pyragai iš Tavo blog’o yra tiesiog SUPER!
Ačiū už gražius žodžius;) aš irgi labai tikiuosi, kad bus skanus! tiesa sakant pati ką tik tokį įkišau į šaldytuvą:) Ryt su mama prie kavos ragausim! :))
Man tai labai įdomu, kodėl nėra parašyta, ar želė dėt į šaldytuvą ir toliau gamint, ar gal biskvitą+vidurinį sluoksnį dėt šaldytuvan ir po to tik užpilt želę?????? Neužbaigtas receptas, šiaip jau!
Viskas parašyta. Ties paskutiniu punktu viskas surašyta, kad prieš tai paruoštą biskvitą, vidurinį sluoksnį ir viršutinį pilti iškarto. Darykit viską eilės tvarka ir viskas bus aišku:)
Labai keista, nes viską padarius, kaip parašyta, viršutinis želės sluoksnis perbėgo per vidurinį ir biskvitą. :))) Taip gavosi pyragas be želės sluoksnio.
Nelabai įsivaizduoju kaip ir kodėl jums taip gavosi. Juk vidurinis sluoksnis tirštas ir tikrai turėjo sulaikyti žele. Nebent jum prabėgo per šoną, jei jūsų tortinė nesandari… Kito paaiškinimo neturiu. Labai gaila, kad nepavyko….
Jo man irgi taip nutiko. Uzpyliau ant virsaus zele bet ir subego i jogurto mases vidury. Dabar galvoju reik torta truputi palaikyti saldytuve ir tada vel pilti kita padaryta zele. Bet pirma nebeturiu vysniu zeles o antra nebetilptu i torto forma.:((
P.s. torto forma lb patvari ir gera.
Gal jūs pilat dar šiltą želė? Pabandykit pilt ant jau truputi apstingusio pyrago.
Man visuomet gaunasi, žinoma šiek tiek per šonus nubėga žele, bet tik dėl to kad forma mano nėra labai sandari:)
noriu pasitikslinti :
1-želatina pilama jogurtiniame sluoksnyje
2-o želė viršutinis sluoksnis
Visiskai teisingai.