Receptai visiems
Header

Jogurtinis vyšninis tortas

Šiandien snigo… tikrai taip… gegužės mėnuo ir sniegas, kažkaip įdomiai skamba, na bet gamtos gi nesuvaldysi, ji daro ką nori:) Bet truputį pykstu, kad oras subjuro, netinkamu metu… Kai reikėjo egzaminui ruoštis, tai saulutė blizgino taip, kad net nėjo susikaupti… :)) Norėjos kuo daugiau praleisti laiko lauke:)
O dabar pristatau VYŠNIUKĄ, gaivų, skanų tortuką! Trampararam…:) Kepiau jį naktį, kad ryte su torto   gabalėliu galėčiau keliaut pas mamą (šypt) ir pasveikint su pačia gražiausia pavasario švente:)

Reikės:

    • 300 ml vyšninio jogurto

 

  • 250 ml grietinėlės

 

 

  • 2 pakelių vyšnių želės

 

 

  • poros didelių saujų šaldytų arba šviežių vyšnių

 

 

  • 100 gr cukraus 

 

 

  • 20 gr želatinos 

 

Biskvitui:

    • 2 didelių kiaušinių

 

  • 40 gr cukraus

 

 

  • 1 a.š vanilinio cukraus

 

 

  • 40 gr miltų

 

Eiga:

  1. Paruoškite želė pagal instrukciją nurodytą ant pakelio, tik patarimas, jei norit, kad viršutinis žele sluoksnis būtų stangresnis, naudokite mažiau vandens nei nurodyta ant pakelio.
  2. Paruoškite biskvitą. Kiaušiniu baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite iki standžių putų.
  3. Kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki kol masė pabals.
  4. Trynius supilkite į baltymų masę, suberkite miltus ir atsargiai viską išmaišykite.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 180C temp. tešlą supilkite į 21cm skersmens kepimo formą ir kepkite apie 10-15 min, kol įsmeigus medinį pagaliuką ištrauksite jį sausą.
  6. Paruoškite vidurinį sluoksnį. Želatiną ištirpinkite 100ml vandenyje. Grietinėlę išplakite su cukrumi ir sumaišykite su jogurtu. Vieną saują vyšnių sutrinkite smulkintuvu į košytę ir įmaišykite į grietinėlės ir jogurto masę. Galiausiai į gautą masę supilkite ištirpintą želatina.
  7. Pasiruoškite torto formą nuimamais kraštais, padenkite maistine plėvele jei forma leidžia vandenį. Įdėkite iškeptą biskvitą, jį galite sulaistyti norimu sirupu (pvz.: vyšnių uogienės sirupu). Ant jo supilkite jogurto ir grietinėlės masę. Užberkite likusią saują vyšnių ir truputį paspauskit, kad užpilant žele jos nepakiltų į viršų. Galiausiai užpulkite žele ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 6 val. geriausia per naktį.

Skanaus!

May 2nd, 2011 | Posted by Ineta in TORTAI

You can leave a response .

30 Responses



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *