Receptai visiems
Header

Dvispalvis keksas

Tiesiog greitas, paprastas, drėgnas ir laaabai skanus keksas.

Reikės:

  • 3 kiaušinių
  • 120ml  pieno
  • 80g sviesto ar margarino
  • 250ml/puodelio cukraus 
  • 1 1/2puodelio miltų
  • 1 a.š kepimo miltelių
  • 1 a.š vanilinio cukraus
  •  2 v.š kakavos
  • saujos šaldytų/šviežių mėlynių, vyšnių ar kitų mėgstamų uogų  

Eiga:

  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki kol masė pabals. Į šią masę supilkite išlydytą sviestą, pieną/margariną ir viską išplakite.
  2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.
  3. Miltų mišinį sumaišykite su kiaušinių mase iki vientisos masės.
  4. Tešlą padalinkite į dvi dalis ir į vieną iš jų įmaišykite kakavą, o į kitą įdėkite šaukštą miltų, kad abiejų tešlų tirštumas būtų panašus.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 180C temp.
  6. Kekso formą padenkite kepimo popieriumi ir supilkite pradžioje baltą tešlą, užberkite uogas ant viršaus ir galiausiai užpilkite rudą tešlą. Su mediniu pagaliuku galite tešlas tarpusavyje šiek tiek sujungti pamaišydami.
  7. Kepkite apie valandą arba tol kol įsmeigus medinį pagaliuką jis neaplips tešla.
May 27th, 2011 | Posted by Ineta in KEKSAI, KEKSIUKAI

You can leave a response .

13 Responses



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *