Receptai visiems
Header

Desertų gamybos vakaras su likeriu

Gavus kvietimą į moterišką desertų gamybos vakarą “Kulinarijos studijoje“, kuriame bus pristatomas naujas “Poema” grietinėlės likeris su kava , labai apsidžiaugiau. :) Gi nei karto dar nebuvau ten buvus, o taaaip norėjau. O dar tai, kad gaminsim desertus su likeriu “Poema”, labai intrigavo ir buvo labai smalsu. Tai va, norai kartais pildosi visai netikėtai. :)
Laikas iki trečiadienio prabėgo labai greitai ir visos kaunietės (aš, Indrė, Skirmantė, Eglė ir Beata) jau buvom pakeliui į Vilnių.

Kulinarijos studijoje  mus pasitiko su šypsenomis, o ilgai netrukus visos stojom prie darbastalių ir gaminom, net tris puikius desertus. Grietinėlės ir likerio “Poema” panna cotta (aš jį dar tikrai namie išbandysiu), keptą obuolį su “Poemos” likeriu ir  traškų desertą su “Poemos” likeriu ir mascarpone sūrio kremu. Visi trys desertai buvo labai labai labai skanūs.

Gaminimo eigoj daug plepėjom (aš turbūt daugiau plepėjau nei gaminau)  ir skanavom kokteilį su “Poemos” likeriu, kava ir grietinėle. Niam niam…

Šis desertas puikiai tiks dideliems smaguriams, tokiems kaip aš. Taigi:

Traškus desertas su “Poemos” likeriu ir mascarpone sūrio kremu (pagal Darių Dabrovolską)

Tešlai:

    • 4 kiaušinių

 

  • 250 g grietinės

 

 

  • miltų ( tiek kad tešlą būtų galima kočioti)

 

 

  • žiupsnelis druskos

 

 

  • aliejaus (virimui) 

 

 

Kremui:

  • 500 g mascarpone sūrio
  • 250 grietinėlės
  • 100 g cukraus
  • 1 vanilės lazdelės

Padažui:

  • likerio “Poema”

Eiga:

  1. Paruoškite tešlą. Suplakite kiaušinius su grietine ir druska, dėkite miltus tol kol galėsite kočioti tešlą. Plonai iškočiokite ir supjaustykite norimos formos gabalėliais. Įkaitinkite aliejų ir virkite tešlainius kol gražiai pagels.
  2. Paruoškite kremą. Išplakite grietinėlę su cukrumi ir vanilės lazdelės sėklomis. Tuomet, į išplaktą grietinėlę įmaišykite mascarpone.
  3. Padažui. Puode kaitinkite kreminį likerį tol kol sutirštės.
  4. Viską susluoksniuokite, galite pagardinti karamelizuotais riešutais, džiovintomis ar šviežiomis uogomis.

Vakaras baigėsi puikiai, o kaip gi kitaip? Juk širdele apsalo ne tik nuo desertų, bet ir nuo moteriškų pašnekesių. Smagu buvo pamatyti visas, kurias skaitau virtualiai .
Ačiū už puikų vakarą :)))

May 13th, 2011 | Posted by Ineta in KITI DESERTAI

You can leave a response .

6 Responses



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *