Bandelės su aguonomis
Skanios, minštos, purios su aguonomis bandelės! O jei dar su puodeliu kakavos? niam… vėl noriu aš jų:) Jos taip primena mokyklos laikus, kai per pertraukas bėgdavom, karštų ką tik iškeptų bandučių. Žinoma, pačios skaniausios jos šiltos, tačiau tikrai nėra prastos ir kitą dieną:)
Reikės:
- 1 puodelio pieno (250ml)
- 500g miltų
- 1kiaušinio
- 1puodelio cukraus
- 3-4 v.š aliejaus
- 25 g šviežių mielių
- kiaušinio trynys (aptepimui)
Įdarui:
- 100 g aguonų
- 100 g cukraus
- 50 g sviesto
- 1 kiaušinio baltymas
- 0,5 a.š cinamono
Eiga:
- Pieną pašildykite iki tokios temperatūros, kad įkišus pirštą galėtumėte laisvai išlaikyt. Pieną sumaišykite su cukrumi ir mielėmis , kol mielės ištirps.
- Įpilkite aliejų, paplaktą kiaušinį ir po truputį berkite miltus ir minkykite tešlą. Tešla turi gautis tąsi ir minkšta. Suformuokite rutulį, įdėkite į dubenį ir apdenkite maistine plėvele. Pastatykite kur šiltai.
- Įdarui sumaišykite visus produktus, aš viską tiesiog sudėjau į maisto smulkintuvą ir pamaliau kelias minutes.
- Kai tešla padvigubės ją iškočiokite ant miltuoto paviršiaus, maždaug 1cm storio lakštą. Aptepkite aguonų mase ir susukite į volelį. Jį supjaustykite į norimo dydžio bandeles. Bandeles aptepkite paplaktu kiaušinio tryniu.
- Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi ir sudėkite bandeles. Įkaitinkite orkaitę iki 180C temp. kepkite apie 20-25min kol bandelės gražiai parus.
Skanaus! :)
You can leave a response .
Kažkaip keista, aš visą gyvenimą nemėgau aguonų. Bet paskutiniu metu, anyta mane baigia perauklėti panašiu mieliniu pyragu su aguonomis. Jau net ir Tavo bandelių užsinorėjau :D
Pacios skaniausios bandeles, patiems dar neteko gaminti, bet manau, kad prisiruosim :)
O jau bandeliu grozis!!!!!!!!! Viskas, butinai butinai prisiekiu sau kad greitu laiku kepsiu :)))
Aguonėle, dėkui už gražius žodžius;) Man jos irgi labai skanios;)
recepte duotas kiausinis, o kur jis dingsta gaminimo eigoje? :)
Pataisiau:) ačiū už pastebėjimą:)
nerealiai skanu!!!!!
O kada reikia i tesla deti mieliu ruosini?
tiesiog mieles ištirpdau su cukrumi, o poto jau beriu miltus,alieju ir minkau tesla:) viskas kaip recepte parašyta:)
Puikios bandelės, gaminu jau antrą kartą !
o gal galit pasakyti kodel man tesla neiskyla?
Na, kodėl tešla neiškyla gali būti daug priežaščių…šios pagrindinės būna: gal senos mielės, gal pieną per smarkiai pašildėt, o mielės aukštoj temperatūroj neišgyvena. Ar viską darėt taip kaip recepte parašyta? Sunku pasakyt kodėl… Labai gaila, kad neiškilo jums tešla.
Katik issikepiau siu nuostabiu bandeliu!:)super!!!tobula!Aciu uz puiku recepta.
Jums ačiū, kad bandot, kad komentuojat;)
Laba diena, receptas skamba labai skaniai, norėčiau pabandyti, tačiau gyvenu ne Lietuvoje ir negaliu gauti šviežių mielių, turiu tik sausas. Kaip reiktų su jomis elgtis?
Naudokit sausų mielių pakelį, skirtą 500g miltų, dažniausiai būna supakuoti po 7gr. Naudokite pagal jų instrukciją, gali būti, kad reiks sumaišyti tiesiog su miltais, o kitas su skysčiais. :) Tikiuosi pavyks pasigaminti bandelių:)
Labai ačiū , bandysiu :)
Laba diena .noreciau paklausti a reiketu naudoti tokias mieles kaip sviestas ?
Taip, šlapios mielės, dažniausiai parduotuvėj ir būna padėtos prie svieto. Jos įpakuotos geltoname popieriuje. :)
Katik gaminau pagal šį recepta
*dėjau daugiau miltų ,nes nuo 500g.konsistencija ,kaip klijų
*įdaro užteko pusei tešlos ,į likusia tešlą dėjau trintu obuolių ir cinamono įdarą,net skaniau gavosi ,nei su aguonom ;)
Visa kita gerai ,skanu ,bet kažko trūksta …:)
Gal druskytės į tešlą biški galima ? :)
Ačiū, labai gerai gavosi, tik įdarui reikėjo 150g aguonų.