Pina Colada keksas
Tikras pavasaris, tikra saulutė ir tobulas savaitgalis vėl įkvėpė jėgų ateinančiai darbingai savaitei!:) Šis keksas buvo keptas Velykoms, tikrai labai skanus, jau kelis kart aš jį kepu ir pavyksta tobulai! :)
Reikės:
- 1 puodelio cukraus
- 3 puodelių miltų
- 1/2 puodelio sviesto
- 2 puodelių grietinės
- 1 puodelio kokoso drožlių
- 2 kiaušinių
- 1 skardinės konservuotų ananasų
- 2 a.š romo ekstrakto
- 2 a.š kepimo miltelių
- 1 a.š kepimo sodos
Eiga:
- Orkaitę įkaitinkite iki 190C temp.
- Kiaušinius išplakite su cukrumi, lydytu sviestu, grietine ir romu.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, soda ir kokosu ir supilkite į gautą masę, viską gerai išmaišykite.
- Ananasus susmulkinkite ir įmaišykite į tešlą.
- Kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais ir supilkite į ją tešlą.
- Kepkite apie 1val 20 min. Kol įsmeigę mediniu pagaliuku ištrauksite jį sausą.
- Iškepus galima aplieti baltuoju šokoladu ir apibarstyti kokoso drožlėmis arba tiesiog pabarstyti cukraus pudra.
Puodelis 250ml.
Skanaus!
Receptas iš Sonatinos. :)
You can leave a response .
Tikrai puikus keksas :) Kepiau iš šios tešlos ir keksiukus, bet keksas patiko labiau, nes jis gaunasi drėgnesnis :)
Niam skamba skaniai! Kažką esu kepus su ananasais, bet nesugalvojau įdėti kokosų :)
mmmm…. kaip skaniai skamba, labai megstu pinacolada :P
Viktorija, pritariu tau, man didelis keksas daaug skaniau:)
Indre, išbandyk ir šį keksą, vertas dėmėsio;)
Neringa, gal šis keksas ir nėra toks labai panašus į tą kokteilį, bet tikrai labai skanus:))
o tas puodelis tai kiek skaitosi :)???
Oi, aš vėl pamiršau parašyt:) 250ml. maniškis puodelis:)
Prisimenu, kažkada ir aš laaabai panašius kepiau, tik keksiukus, o ne keksą – buvo drėgni ir tikrai skanūs :) Neabejoju, kad ir šis keksas tiesiog puikaus skonio! :)
Noriu padėkoti už šį nusotabų receptą.Keksas gavosi neapsakomai skanus,kokosai ir ananasai taip puikiai dera kartu,tiesiog tirpsta burnoje!Manau,kad kepsim ir kepsim ir tikrai ne kartą ir ne du ;> Keliu nykščius aukštyn.
Aš jau irgi kelis kartus jį kepiau ir visiems patinka:)) Džiugu, kad ir jums patiko:)
Ineta, noriu tik pasitikslinti: skardinė ananasų – minty turbūt turima didelė (nes būna ir mažesnės perpus) skardine, tiesa? Ir gal galėtumei brūkštelti, kokio aukščio ir skersmens forma naudojai? Dėkui iš anksto :)
Aš naudojau tą mažą skardinę, man ananasų užteko… nors originaliame recepte nurodo, kad reikia didžiosios. Naudojau formą kuri yra 11cm aukščio ir 24cm skersmens.
Ačiū labai, greitu metu išbandysiu :)
Lauksiu atsiliepimų :)
Laaaabai skanus gavosi! Ačiū už skanų receptuką ;)
Smagu:))
labai skanus keksas gavosi, aciu uz recepta
;)))
Norėjau pasiteirauti, ar tikrai miltų reikia 3 puodelių, t.y. 3×250 ml, o grietinės 2 puodukų? Labai noriu pabandyti šį keksą, bet gąsdina kiekiai produktų. O gal tiesiog nesuprantu tų puodukų skaičiavimo, šiaip visad tokius receptus puodukais praverčiu, bet šis sudomino. Dėkoju už atsakymą :)
Žinokit viskas čia gerai, visuomet gaminu pagal šį receptą ir viskas gaunasi:) Mano puodelis 250ml tai jais ir matuoju viską, paprasta ir greita:) Tikiuosi nebijosit, pabandysit ir viskas pasiseks:)
man jis gal ir būtų skanus, bet vidus gerai neperkepė :( nzn kokia čia turi būti orkaitė kad kepti 1 val ir 20 min, man per 45 min atrodė iškepes, net degti pradėjo,ant pagaliuko atrode nebekimba,bet viduje teslos skonio neišvengta :(
Na čia matyt priklauso nuo orkaitės kaitros reguliavimo. Aš visuomet kepu vidurinėje lentynoje orkaitės ir man per 1val – 1val. 20min iškepa kuo puikiausiai vidus, o viršus tikrai nepridega. Labai gaila, kad jums nesigavo, gal tiesiog reikėjo su kepimo popieriumi pridengti viršų, kad nedegtų, o keptų vidus.