Receptai visiems
Header

Kukurūzų miltų blyneliai

Šiandien norisi tik išsimiegot, o va ryt tai norėčiau pusryčiams tokių blynelių (klink klink) ! Jie tokie purūs ir minkštučiai! Noriu noriu noriu:) Rekomenduoju:)

Reikės:

  • 3/4 puodelio kukurūzų miltų
  • 3/4 puodelio miltų
  • 1 1/4 puodelio kefyro
  • 1 a.š kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 3 v.š cukraus
  • 3 v.š tirpinto sviesto
  • 2 kiaušinių 

Eiga:

  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Supilkite kefyrą ir sviestą, viską gerai išmaišykite.
  2. Į kiaušinių masę suberkite kukurūzų miltus, miltus, kepimo miltelius ir druską, viską gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
  3. Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus ir kepkite blynelius.

Skanaus!
Receptas iš Full circle.

April 1st, 2011 | Posted by Ineta in BLYNAI, BLYNELIAI, VAFLIAI

You can leave a response .

6 Responses

  • Viktorija says:

    Ir aš panašius kepiau, tik su pienu. Manau, su kefyru turėjo gautis dar puresni ir skanesni :)

  • Ineta says:

    Viktorija, tavo tiesa vieną kart kepiau su pienu, tai nesigavo tokie purūs, kaip su kefyru:)

  • Indrė says:

    Kokiam pakely tie kukurūzų miltai? Aš tik kruopas esu Skanėjos mačius. O kaip miltai atrodo? Ar tu kruopas tas dar pamali, kad susmulkėtų?

  • Ineta says:

    Aš "maximoj" pirkau, bet mačiau ir "iki" yra. Linea Vitalis, po pusę kg supakuota, toks žalias su geltonu pakelis:)

  • Dovilė says:

    cornmeal – tai ne kukurūzų miltai, o stambiai malti kukurūzai, kas auksčiau buvo pavadinta “kukurūzų kruopomis”, o jei cornmeal sumaltume labai smulkiai, gautume cornflour, kas pas britus yra netgi zinoma kaip cornstarch, t.y. kukrūzų krakmolas. Corn meal, arba fine cornmeal dar žinoma kaip polenta. Šis receptas yra klasikinė amerikietiškų blynelių versija, kurie kartais kepami su fine cornmeal (nors nebūtinai), bet tikrai ne su smulkiaisiais kukurūzų miltais, nors tikiu, kad su jais gaunasi puikiai..



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *