Receptai visiems
Header

Pusryčių dribsniai – granola

Jau labai seniai norėjau išbandyt granolą, bet nebuvo laiko, o gal tas noras nebuvo toks didelis, nežinau…:) Bet vieną dieną ruošdamasi kepti avižinius sausainius išsikepiau granolą. Va taip va, netikėtai… Bet labai džiaugiuosi, nes nuo šiol ji bus visuomet mano spintelėje. O kai norėsiu greitų pusryčių visuomet ją prisiminsiu:) Su pienu ar jogurtu.. mmm…

Reikės:

  • 450 g avižinių dribsnių
  • 50 g sezamo sėklų
  • 50 g kokoso drožlių
  • 175 g riešutų mišinio (aš naudojau graikinius su migdolų plokšteles)
  • 125 ml aliejaus
  • 100 ml medaus
  • 3 v.š rudojo cukraus

Eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170C temp. kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi.
  2. Dubenyje sumaišykite visus sausus produktus.
  3. Medų ištirpinkite ir sumaišykite su aliejumi.
  4. Skystus ir sausus produktus sumaišykite ir išberkite ant kepimo skardos. Paskleiskite tolygiai.
  5. Kepkite apie 25min. kelis kart vis pamaišydami.
  6. Kai iškeps atvėsinkite ir suberkite į sandarų indą.

Skanaus!
Receptas iš BBC GoodFood

March 5th, 2011 | Posted by Ineta in DUONA, BANDELĖS | UŽKANDŽIAI

You can leave a response .

2 Responses



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *