Receptai visiems
Header

"Languota prijuostė"

Tikiuosi spėt parašyt “Languotos prijuostės” tema, “Nesėkmės virtuvėje” , kurią sugalvojo Indrė iš “GP magijos“. Tai va, pasiguosiu ir tikiuosi jūs man visi padėsit, pagelbėsit ir visaip kitaip patarsit “Ką daryti?”. Problema ta, kad dažniausiai (beveik visuomet) kepant keksą žiedo formoje  man jis tiesiog neišsiima arba iškrenta gabalais… Kad ir koks pats keksas gaunasi skanus jis praranda savo išvaizdą… O tai labai labai negerai, jei planuoju jį neštis į svečius, žinoma, tai netrukdo, kai keksą kepu namiškiams, skonis gi nenukenčia. Taigi ką jūs darot?Kuo tepate, kuo barstote? O gal mano kepimo forma kalta? Baigiu prarast viltį, tad jau pradėjo mintys suktis apie silikoninę kepimo formą… 
Taigi, turiu beprotiškai skanaus kekso receptą, kurį jau du kart kepiau ir vis nepavyksta iš formos išimt, todėl ir neįdedu recepto, gi nefotogeniškas gaunasi… Dabar su jūsų patarimais ruošiuosi kept trečią kartą ir tikiuosi pavyks, o tuomet jau ir receptą įdėsiu:))  

O dar, prie šios istorijos Indrė kviečia pasidalinti receptu iš plikytos tešlos. Tai apart šių plikytinukų, nekepu nieko, tiesiog nenoriu, man šie tobuli gaunasi, tad nesinori nieko naujo bandyt:)  Išbandykit ir jūs!:) 

March 11th, 2011 | Posted by Ineta in SAUSAINIAI

You can leave a response .

9 Responses

  • Forelle says:

    Aš visada formas tepu negailėdama sviestu ir kartais dar pabarstau miltais ar miltų ir kakavos mišinyje (jeigu pyragas šokoladinis). Su aliejumi tepant man prilimpa. Aišku gali būti ir forma kalta, bet turiu ir pigių formelių, kurias patepus sviestu vistiek puikiai išsiima, net jeigu kepinys ir visai be riebalų

  • Indrė says:

    Aš žiedus visad tepu sviestu + miltų pabarstau. O tau visi receptai taip? Ar bandei keksą, kuris pavyko pailgas kepti žiede? Jei ir taip nepavyko, gal forma kalta? Nors aš silikoninės nenorėčiau – man kažkodėl metalinė dideliems daiktams atrodo patikimiau :)

  • Ineta says:

    Forelle, na aš ir sviestu ištepu ir miltais pabarstau, bet vistiek. Man rodos tešla kalta… Kai recepte nurodo, kad naudot reikia kefyra tuomet ir nepavyksta… O kai pieną ar jogurtą tai kartais pavyksta kartais ne…

    Indre, beveik visuomet nepavyksta, na neskaitant kelių atvėjų, kai issimėmė beveik visas keksas:D tik nedidelė dalelė liko:)) Reiks bandyt vėl, gal aš sviestu per mažai patepu… O forma tai kažkada pirkau Thomas Philipps:)

  • Segebutė says:

    Pirmiausiai formą pakaitinu orkaitėje. Tada vidun dedu sviesto gabaliuką, jis lydosi ir tuo metu visaip formą vartau, kad sviestas pasiskleistų po visą paviršių. Sviesto perteklių išpilu, dažniausiai į tešlą, bo gailą pilti lauk :) Tada dosniai barstau miltais ir būgnuodama vėl visaip vartau formą, kad miltai gerai padengtų visus įdubimus ir iškylas. Dabar miltų perteklių išberiu lauk, patapšnodama per apverstą formą. Pilu tešlą ir kepu keksą. Kai keksas iškepa, ji uždengiu šiek tiek drėgnu (užtenka kartą nusišluostyti rankas)lininiu rankšluosčiu ir leidžiu atvėsti kambario temperatūroje, be skersvėjo. Šiltą keksą palei perimetrą apvedu plastmasiniu peiliuku, remiant jo galą į formos metalinį paviršių. Peiliuką pasirenku tokį minkštą ir lankstų, kad jo galas užsilenktų pagal formą. Tada uždedu ant formos didelę lėkštę, apverčiu, pakratau, pabūnuoju ir Voila!
    Jeigu forma labai įmantri ir koks gabaliukas nuo kekso atkrito, tai tą gabaliuką prikllijuoju patepusi sviestu. Pabarstau cukros pudros arba užpilu glajaus ir kepinys atrodo idealus :)

  • Forelle says:

    Ineta, gali būti ir tešla kalta, nors jau aš jeigu pamatau recepte pieną ar kefyrą, visada keičiu jogurtu, su tuo pavyksta puikiai, o su pienu man net normaliai neiškyla ir tikrai pridega. Turiu ir aš formų iš Thomas Philips, pirktų labai pigiai, bet tikrai išsiima gerai (neskaitant atvejo, kai kepiau spurgutes su pienu, tada vos atgramdžiau)

  • Segebutė says:

    Mano maymu, keksui nepriklauso pienas ar kefyras. Aš tokius vadinu pyragais ir kepu keramikinėje plokščioje formoje, irgi dengiu sviestu + miltais. Arba kepu mažų keksiukų formelėse: silikoninėse arba į metalines įsodinus popierinį krepšelį. Kekso tešla turi būti trapi, jokio pieno ar kefyro, trapumui padidinti padeda krakmolas.

  • Andra says:

    Aš asmeniškai kekso formą purškiu specialiu purškikliu (tik nepamenu, koks jis) ir keksas niekados neprilimpa. Žinoma, iškepus, dar šiek tiek palaukiu kol atvės ir tik tada apvertusi jį "iškratau". O be to, į keksą, visados pilu 200g. aliejaus, gal ir tas padeda :)

  • Viktorija says:

    O aš ne tik negailėdama aptepu formą sviestu, bet dar ir džiūvėsėliais apibarstau. Tada nelimpa :)

  • Ineta says:

    Merginos, dėkui už patarimus, labai labai!:) Jais pasinaudosiu ir tikiuosi man viskas tikrai gerai pavyks:)



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *