Receptai visiems
Header

Gimtadienis ir šokoladiniai džiūvėsėliai (biscotti)

Kaip man smagu kaip man smagu!!!:) Ogi, šiandien mano gimtadieniiiisss! Ne, ne mano, o Gamyklėlės:) Jau metai laiko kaip rašau šį tinklaraštį. Aš dar negaliu patikėt, kaip greit praėjo laikas. Beje atkreipiau dėmesį, kad didžiausią dalį įrašų sudaro įvairūs kepiniai ir žinoma saldūs. “Rimtų” patiekalų vos vienas kitas… 
Taigi, noriu paklaust, o ko jūs labiausiai norėtumėte? 
Ką norėtumėte pakeist mano Gamyklėlėje? 
Kas patinka ar nepatinka joje? 
Gal turit kokių pasiūlymų, priekaištų ar pageidavimų?
Prašau reiškite savo nuomone, man ji labai labai svarbi:) 
Beje, labai jums ačiū, kad skaitote, komentuojate, kad esat:) !  ♥♥♥

Reikės:

  • 3 kiaušinių
  • 1 puodelio cukraus 
  • 2 puodelių miltų
  • 1/2 puodelio kakavos
  • 1 puodelio riešutų
  • 3/4 puodelio (120gr) šokolado gabaliukų
  • 1 a.š kepimo sodos
  • 1 a.š vanilės ekstrakto
  • 1/2 a.š migdolų ekstrakto
  • glazūrai : 1 kiaušinio + 2 v.š cukraus

Eiga:

  1. Miltus sumaišykite su kakava ir kepimo soda.
  2. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir supilkite vanilės ir migdolų ekstraktus.
  3. Miltų kakavos mišinį supilkite į kiaušinių masę, suberkite riešutus ir šokolado gabaliukus ir viską išmaišykite.
  4. Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi ir iš tešlos suformuokite du pailgus batonėlius.
  5. Išplakite kiaušinį ir juo aptepkite batonėlius ant viršaus pabarstykite cukrumi.
  6. Orkaitę įkaitinkite iki 180C temp. batonėlius kepkite apie 25min.
  7. Kai iškeps ištraukite ir leiskite truputį pravėsti.
  8. Kai pravės, supjaustykite maždaug 1cm storio riekelėmis ir sudėkite į kepimo skardą.
  9. Įdėkite į orkaitę apie 15min. kad išdžiūtų.
  10. Atvėsinkite ir skanaukite:)

Receptas iš David Lebovitz.

March 14th, 2011 | Posted by Ineta in SAUSAINIAI

You can leave a response .

8 Responses

  • Indrė says:

    Sveikinimai :) heh o aš savo blog'o jubiliejus pamirštu kažkaip…
    Man patinka taip kaip yra – aš pati po lietuvišku blog'us dažniausiai skanėstų ieškau, kur būna tikslios instrukcijos, o po užsienietiškus "rimto" maisto, kad pažiūrėt į produktų rinkinį, o gamint plius minus pagal save. Taigi tegyvuoja kepiniai :)

  • Aušra says:

    Sveikinu su tokiu gražiu, mažučiuku gimtadieniu. :] Linkiu dar ilgo gyvavimo, daug įkvėpimo ir dar daugiau tokių nuostabių receptų ("nerimti" receptai įdomiausi ;)

    P.S. O gimtadienio proga siūlau išbandyti laimę atiduotuvėse. ;)

    http://dreisena.blogspot.com/2011/02/negirdeta-neregeta-dreisenoje.html

  • Asta says:

    Su gimtadieniu! :))Kad dar daug metų ateity būtų skaičiuojama :)
    O gamyklėlė tikrai yra šauni – aš, kaip saldomanė, visiškai neprieštarauju, jog čia daugiausiai kepiniai gyvena saldūs. Be to, čia yra croissants receptas, kuris yra man didis šių metų iššūkis (tikiuosi), ir dėl to gamyklėlė man dar labiau patinka :))

  • Ineta says:

    Merginos, dėkui už sveikinimus:) Tikiuosi ir aš, kad gamyklėlė gyvuos dar ilgai:)) ir tuo pačiu tobulės:)

  • Viktorija says:

    Sveikinimai! :)
    Pagalvojau, kad ir aš panašių dalykų klausiau, kai "Gardumynai" gimtadienį šventė. O dabar supratau, kad atsakyti į tokį klausimą labai sunku :) Nes viskas patinka :) O ypač saldumynai, nes ir pati juos gaminti mėgstu labiausiai :)

  • Karolina says:

    Sveikinu! Maniškis blogas irgi perkopė metų ribą nepersenai :) O laikas tikrai sparčiai bėga..

  • Ineta says:

    Viktorija, Karolina, ačiū už sveikinimus:)

  • Monika Kotryna says:

    mmm labai skanus ;))



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *