Receptai visiems
Header

Biskvitinis obuolių pyragas

Norisi kažko skanaus? Lengvo? Paprasto? Nereikalaujančio pusės dienos praleisti virtuvėje? O tik “tekšt mekšt” ir baigta? Ir dar turbūt būtų labai gerai jei visas sudėtines dalis galėtumėte rasti savo šaldytuve? Taigi šis pyragas kaip tik toks:)) Jis visai neaikštingas, tad pavyksta visuomet! Pyragui užmaišyti užtrunku vos 20min.

Reikės:

  • 125 g ištirpinto sviesto 
  • 125 g cukraus
  • 125 g miltų
  • 3 v.š pieno
  • 1 a.š kepimo miltelių
  • 3 a.š vanilinio cukraus (aš dėjau apie 1,5 a.š)
  • 2 kiaušinių
  • 2 obuolių, 1 a.š rudojo cukraus, 1 a.š cinamono 

Eiga:

  1. Sviestą išplakit su cukrumi, kol cukrus beveik ištirps, tuomet po vieną įmuškit kiaušinius vis gerai išplakdami. Į gautą masę supilkite pieną ir dar kartą viską gerai išplakite.
  2. Miltus sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais. Šį mišinį suberkite į kiaušinių sviesto masę, išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Tešlą supilkite į 21cm skersmens kepimo formą, kurią prieš tai patepkite sviestu ar išklokite kepimo popieriumi.
  4. Obuolius nulupkite ir supjaustykite riekelėmis, juos sumaišykite su ruduoju cukrumi ir cinamonu.
  5. Obuolius sudėliokite ant pyrago viršaus truputį paspausdami.
  6. Orkaitę įkaitinkite iki 200C temp. pyragą kepkite apie 35min. kol įsmeigus medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą.

Receptas iš čia.
Skanaus!

March 22nd, 2011 | Posted by Ineta in PYRAGAI, PYRAGĖLIAI

You can leave a response .

6 Responses



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *