Receptai visiems
Header

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Keksiukai, keksiukai, keksiukai… aš vis dar sergu jų manija… :) Gi jiems tikrai sunku atsispirti, ar ne? Niekad nekepiau keksiukų iš vienos normos, nes paprasčiausiai tų dvylikos keksiukų niekaip neužtenka… Gi pačios rankos tiesiasi dar ir dar… :)) O kaip kai kas yra pasakęs “Jų neužteks net pajusti skoniui.” Na, bet čia jau kaip kam… Gal nevisi tokie smaližiai:) 
Šie keksiukai ir vėl iš mano taip pamėgtos “Muffin bible” knygelės. Tai turbūt vienintelė knyga iš kurios esu tiek daug gaminus (šypt)  

Reikės:

  • 125 gr sviesto
  • 3/4 puodelio cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 2 citrinų žievelių ir sulčių (aš naudojau vieną didelę – užteko)
  • 125 gr jogurto
  • 1 1/2 puodelio miltų
  • 1 1/2 a.š kepimo miltelių
  • 3 v.š aguonų
  • glajui:  vienos citrinos sulčių ir cukraus pudros (aš net pamiršau apie glajų, turbūt su juo būtų buvę daaar skaniau )

Eiga:

  1. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi, įmuškite kiaušinį, supilkite jogurtą, citrinos sultis ir žieveles.
  2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir aguonomis.
  3. Sausus produktus sumaišykite su šlapiais ir viską gerai išmaišykite.
  4. Orkaitę įkaitinkite iki 180C temp.
  5. Į kepimo formeles įdekite specialius popierėlius ir paskirstykite tešlą nuo viršaus palikdami apie 1cm.
  6. Kepkite apie 20-30 min.
  7. Ant iškepusių keksiukų apliekite glaistą ir ragaukite.

Skanaus!

February 1st, 2011 | Posted by Ineta in KEKSAI, KEKSIUKAI

You can leave a response .

8 Responses



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *