Receptai visiems
Header

"Stylish Blogger Award" ir suši

Noriu padėkoti Medėjai, už suteiktą “Stylish Blogger Award ” .

Pagal apdovanojimo taisykles turiu:

  1. Padėkoti apdovanojimą suteikusiam asmeniui su aktyvia nuoroda į jo blogą.
  2. Pasidalinti 7 dalykais apie save.
  3. Apdovanoti 15 neseniai atrastų blogų.
  4. Asmeniškai pranešti apdovanotiesiems apie jiems suteiktą garbę.

7 tiesos apie mane

    1. Niekada nesistengiu įtikti žmonėms, kuriems nepatinku.

 

  • Man labai nejauku būti vienai namie, ypač žiemą kai anksti temsta, tad visuomet įsijungiu visas šviesas ir pasileidžiu garsiai muziką. 

 

 

  • Niekada nemėgau čiuožinėt ant ledo, tad vairavimas žiemą man neteikia jokio malonumo, mieliau sėdžiu šalia ir “padedu vairuoti” savo kalbomis. (šypt)

 

 

  • Jau daugiau nei pusę metų nebežiūriu siaubo filmų, nors ankščiau juos dievinau. Kadangi po pastarojo karto, nemiegojau visą naktį ir nuo kiekvieno krebždesio žadinau savo brangiausiąjį.

 

 

  • Esu lengvai pamišusi dėl auskarų… paskutinį kartą kai skaičiavau (t.y bandžiau juos visus išrankiot iš visų kampų į vieną vietą) jų buvo daugiau nei 100 porų, tačiau, beveik kasdien nešioju, tuos pačius paprastut paprastutėlius.

 

 

  • Prisipažinsiu, esu saldumynoholikė… Nė dienos be ko nors… SALDAUS! (o tie papildomai atsiradę kilogramai mane jau pradeda nervint ;D )

 

 

  • Apie šį “blogą” iš mano artimųjų/draugų mažai kas žino… gėdijuos.

 

 

Taigi, va tiek apie mane. O dabar tie 15 mano mylimiausių

Ir galiausiai, sušių receptas.  Labai paprastučiai. Tiesa, tai patys pirmieji mano gaminti sušiai. Niekad nebuvau gaminus jų namie, nors labai mėgstu. :)

Reikės:

  • 1 pakelio suši ryžių
  • 2 v.š ryžių acto
  • žiupsnelio druskos
  • 5 jūros dumblių lapų
  • krabų lazdelių
  • agurko
  • majonezo
  • sezamo sėklų
  • wasabi padažo
  • sojų padažo 
  • marinuoto imbiero 

Eiga:

  1. Ryžius išvirkite pagal instrukciją ant pakelio. Į juos supilkite ryžių actą ir pagardinkite druskyte, švelniai išmaišykite ir palikite, kad pravėstų.
  2. Juostelėmis supjaustykite agurką.
  3. Ant medinio kilimėlio uždėkite jūros dumblių lapą blizgia puse į apačią. Jūros dumblio lapą padėkite prie pat medinio kilimėlio krašto.
  4. Ant lakšto paskleiskite ryžius palikdami viršutinį kraštą apie 2cm tuščią.
  5. Maždaug per vidurį išspauskite majonezo, uždėkite agurko, krabų lazdelės ir užbarstykite sezamo seklų
  6. Medinį kilimėlį lenkite kartu su dumblio lapu, suspauskite, kad neliktų vidui tarpų. Taip suformuokite ritinėlio formos sušius.
  7. Aštrų peilį sušlapinkite ir supjaustykite sušius. Iš vieno lakšto gaunasi apie 8 sušiukai.
  8. Valgykite su sojų ir wasabi padažu ir marinuotu imbieru.

Skanaus!

January 31st, 2011 | Posted by Ineta in UŽKANDŽIAI | ŽUVIES, JŪROS GĖRYBIŲ PATIEKALAI

You can leave a response .

10 Responses

  • Asta says:

    Dėkui už apdovanojimą!

  • Indrė says:

    Ačiū už tokį dėmesį.
    O sushiukai žavūs. Aną savaitę pas Rūtą iš "Kas nutiko virtuvėje" darėm – na kadangi ji ryžius puikiai paruošė, tai ir sushiai geri gavosi :)

  • Jurgita says:

    1,2,5,6,7 punktai tinka ir man :))
    Šviesas namuos, būdama viena vakare, sujungiu visur, kažkodėl nejauku labai. Ir duris užrakinu visom spynom :))
    Auskarų turiu devynias galybes… O segiu tik paprastus perliukus kasdien :)
    Jei neturiu ko nors saldaus, Bent Jau uogienės pakabliuoju :) Tik, šita, kilogramai kažkodėl krenta, atvirkštinė reakcija organizmo :))

    Ačiū už apdovanojimą :)
    Beje, sušių niekad neragavau (gėėda..)

  • Ineta says:

    Asta, nėra už ką;)

    Indre, kaip smagu jums turejo būt gaminant sušiukus:)

    Jurgita, jokia čia gėda:)) kad žinotum kiek aš įvairausių dalykų esu neragavus:)
    O sušių aš pati gal tik prieš metus pirmą kart paragavau, bet iškart patiko:) o dažnai jų valgyt kažkaip negalėčiau… net nežinau kodėl:)

  • Jurgita says:

    O žinai, ką? Apsimelavau, pasirodo :)
    Galvojau galvojau, ir prisiminiau, kad visgi esu. Kartą :) Per kolegės išleistuves. Įtariu, nemokšiškai pagaminti buvo, nes nepatiko man visai. Atsimenu, kad pasirodė beskoniai, na, ryžiai ir basta :)

  • Jurga says:

    Ačiū už apdovanojimą, Ineta :)

    O sušius oi kaip mėgstu. Tik gamint nemoku :)

  • Forelle says:

    Ačiū už apdovanojimą!
    Sušius pamėgau po jų gaminimo kursų,tik va tokių jau nepasigaminsi namie, nes tokių kokybiškų produktų kokius ten davė, nė su žiburiu nerasi.

  • Medeja says:

    Be reikalo gėdinies pasakotis apie blogą :)
    O auskarų tai man visai praverstų kelios poros :)) ir kaip tu nepasiklysi tarp 100.. :)

  • Ineta says:

    Jurgita, belieka tau paragaut profesonaliai pagamintų suši, o tada jau bus aišku, ar patink ar ne tau jie;))

    Jurga, tikrai nėr už ką:) čia man dėkot reik, kad visos jūs rašot savo blogus ir įkvėpiat su savo nuotraukom gamint ir kurt:)

    Forelle, tikiu tikiu, kad Lietuvoj kokybiškų produktų sušiams nera… Labai norėčiau pačioje Japonijoje jų paragaut:)

    Medeja, kad kažkaip manau nevisi supras mane, dėl blogo rašymo, tad pati nesiskelbiu, ateis laikas, gal ir atras jį:))
    O dėl auskarų tai pasiklystu,nes jie visur pas mane mėtos… nepatinka jiems būti vienoj dėžutej:D bet turiu savo mėgstamiausias poras, kuriuos kasdien vėriu, o dauguma yra tokie kuriems reik didesnės ar mažesnės progos įsivert:)

  • Sima says:

    Ačiū už apdovanojimą :) labai maloniai nustebinai…ir dar taip savas 6 punktas :D



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *