Receptai visiems
Header

Omletas keptas orkaitėje

Pusryčius valgau tik savaitgaliais arba tuomet, kai į paskaitas reikia eiti laaaabai vėlai arba išvis į jas eiti nereikia. Tačiau be puodelio žalios arbatos ar kavos aš nė iš vietos. Nesugebėčiau turbūt net atsimerkti:)) 
Savaitgaliais man patinka ruošti pusryčius ne vien tik sau…Nors visada patinka, kai man leidžia ilgiau pasivartyti lovoje, o tada pusryčius gaminu ne aš, o man:)))
Tad artėjančiam savaitgaliui siūlau iškepti omletą, tiesa sakant, proporcijų laikytis čia nebūtina, galima naudoti viską ką rasite šaldytuve, jei norėsite sočiau galite įpjaustyti kumpio, saliamio ar to ko tik norite… Laivė improvizacijai :)) Skanaus! 

Reikės:

  • 3 kiaušinių
  • 3 galvučių pievagrybių
  • 1 didelio prinokusio pomidoro
  • 1/4 paprikos
  • krapų pagal skonį
  • 1/4 puodelio pieno
  • 1/2 rutuliuko mozzarellos 
  • žiupsnelio druskos ir pipirų

Eiga:

  1. Pievagrybius, pomidorą ir papriką supjaustykite nedideliais gabalėliais ir įkaitintoje keptuvėje turputį apkepkite apie 3 min.
  2. Kiaušinius išplakite su pienu, pagardinkite druska ir pipirais.
  3. Į kiaušinių masę suberkite apkeptas daržoves, suplėšytą mozzarellą ir krapus.
  4. Kepimo formą patepkite aliejumi ir supilkite kiaušinių masę.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 200C temp. omletą kepkite apie 20min.
January 6th, 2011 | Posted by Ineta in APKEPAI, NESALDŪS PYRAGAI

You can leave a response .

6 Responses



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *