Receptai visiems
Header

Languota prijuostė: "Pradžių pradžia" – vaniliniai keksiukai su šokolado gabaliukais

   Kadangi Languotą prijuostę dabar ryši Viktorija iš “Gardumynų” ir ji paragino visus pasidalinti savo “pradžių pradžia” ,  papasakoti apie patiekalą kuris buvo pirmasis įraše. 
   Taigi nieko nelaukus papasakosiu ir aš.
   Visa ko pradžia yra KEKSIUKAI. Tokie dideli, purūs, drėgni ir su pieniško šokolado gabaliukais. Mmm… rodos dar dabar jaučiu jų skonį. 
   Tobulųjų keksiukų pirmą kartą paragavau Anglijoje, svečiuodamasi pas sesę.  Tiesa, Anglijoje atradau ir kruasanus, na bet šį kartą ne apie tai. :)
   Taigi, nuo to laiko užsibrėžiau žūtbūt išmokti pati juos pasigaminti. Tuomet ir prasidėjo mano kulinarinės kelionės po maisto tinklaraščius ieškant idealiojo recepto. Patys pirmieji buvo Neringos-blogas, Kulinarijos laboratorija, Forelles receptai. Pamažu atsirado ir kiti taip pat labai gražūs, skanūs ir jaukūs tinklaraščiai. O tuomet, tuomet… ir pati pradėjau rašyti… mažais žingsneliais judu į priekį, tačiau vis dar ieškau idealiojo recepto, o pakeliui atrandu daug naujų skonių ir idėjų.
   Nors mano tinklaraštyje keksiukai nebuvo pirmajame įraše, tačiau jie buvo pirmieji mano kulinarijos kelionėje, kuri vis dar tęsiasi. 
   Štai taip, trumpai apie pradžių pradžią.

Vaniliniai keksiukai su šokolado gabaliukais
 
Reikės:

    • 2 puodelių miltų

 

  • 1/3 puodelio rudojo cukraus

 

 

  • 1/3 puodelio baltojo cukraus

 

 

  • 2 a.š kepimo miltelių

 

 

  • žiupsnelio druskos

 

 

  • 2/3 puodelio pieno

 

 

  • 2 kiaušinių

 

 

  • 130 gr sviesto

 

 

  • 1 a.š vanilinio cukraus

 

 

  • 150 gr. šokolado 

 

 

Eiga:

  1.  Dideliame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais, druska ir vaniliniu cukrumi.
  2. Kiaušinius lengvai išplakite šakute su cukrumi, į masę supilkite pieną ir ištirpintą sviestą.
  3. Miltus sumaišykite su kiaušinių mase, viską gerai išmaišykite.
  4. Šokoladą susmulkinkite nedideliais gabalėliais ir įmaišykite į tešlą.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 200C temp. į keksiukų formeles įdėkite specialų popierėlį.
  6. Į keksiukų formeles tešlos įpilkite 2/3.
  7. Kepkite apie 20-25 min.

Skanaus! 
Receptas iš knygos “Muffin bible”. 

January 8th, 2011 | Posted by Ineta in KEKSAI, KEKSIUKAI

You can leave a response .

29 Responses



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *