Receptai visiems
Header

Kokosinės bandelės – Pani popo

Šios “Havajietiškos kokosinės bandelės” savo eilės laukė jau labai ilgą laiką. Ir pagaliau… šiandienos pusryčiams prisiruošiau jas pagaminti. Tikrai nenusivyliau – patiko! Labai labai… :)
Beje, kaip tik išbandžiau vadinamą “šaltą tešlos kildinimą” tiesiog iš vakaro užsiminkiau tešlą, suformavau bandeles, sudėjau į kepimo skardą, apdengiau maistine plėvele ir padėjau į šaldytuvą, bent 12valandų. O ryte, ištraukiau iš šaldytuvo, palaikiau valandą kambario temperatūroj ir iškepiau. Bandelių tekstūra tikrai skiriasi. Verta išbandyti, kai ryte norisi šiltų, šviežių bandelių. 

Reikės:

  • 3 puodelių miltų
  • 1 a.š sausų mielių
  • 1 puodelio pieno
  • 1 kiaušinio
  • 1/2 puodelio cukraus
  • 3 v.š aliejaus
  • kokoso pieno užpilui: 1 puodelio kokoso pieno ir 3 v.š cukraus 

Eiga:

  1. Pieną pašildykite iki tokios temperatūros, kad įkišus pirštą jį galėtumėte ten laisvai palaikyti (nedegintų).
  2. Pieną sumaišykite su cukrumi ir mielėmis.
  3. Kiaušinį truputį paplakite ir supilkite į pieno, cukraus ir mielių masę. Čia pat supilkite miltus ir aliejų.
  4. Tešlą gerai išminkykite.
  5. Suformuokite rutulį, jį įdėkite į dubenį ir apdenkite maistine plėvele. Padėkite šiltai, kol padvigubės.
  6. Iš tešlos suformuokite apvalias bandeles ir sudėkite į skardą, leiskite joms dar šiltai pabūti kol pakils.
  7. Kokoso pieną sumaišykite su trim valgomais šaukštais cukraus ir šiuo skysčiu apipilkite bandeles.
  8. Orkaitę įkaitinkite iki 190C temp. kepkite apie 30min.

Skanaus!
Receptą radau čia.

January 22nd, 2011 | Posted by Ineta in DUONA, BANDELĖS

You can leave a response .

34 Responses

  • Medeja says:

    O nors kiek jaučias kokoso pieno skonis ar ne?

  • Ineta says:

    Jaučiasi, visa apačia tokia susigėrus ir drėgna gaunasi. :)

  • Viktorija says:

    Mmmm… Norėčiau tokių pusryčiams :) Ir aš, paskutiniu metu labai pamėgau šaltą kildinimą, juk taip skanu iš pat ryto keptos bandelės :)

  • Ineta says:

    Aha, šiltos bandelės pusryčiams nėra nieko geriau:))

  • Tita says:

    Isbandziau, patiko:)

  • aure says:

    Et… tik viena receptą pagaliau prisiruošiau išbandyt štai jau kitas kurio noriu :D pažadai sau nesibaigia… O beje kokoso pienas tai čia toks kur skarbonkėse parduoda parduotuvėse? :)

  • Ineta says:

    Tikrai taip, kur skarbonkėse būna:)
    Pas mane receptų gausybė dar laukia savo eilės… et..

  • Asta says:

    Šaltas kildinimas laukia ir mano eilėj. Tik ta eilė labai ilga, kaip ir pas daugumą :)

  • Asta says:

    Kokosinėėėėės bandelės!!! O aš kaip tik turiu kokoso pieno! Ir tai reiškia, kad jau šią savaitę aš TIKRAI jas kepsiu, ačiū! :))

  • Sima says:

    Labai daili kepimo skarda :) Kaip ir bandelės… aš ir vis planuoju išbandyti šaltą tešlos kildinimą…toks įrašas labai įkvepia įgyvendinti planus :)

  • Ineta says:

    Asta (pirmoji), tikrai verta išbandyt šaltą tešlos kildinimą:)))

    Asta, lauksiu lauksiu tavo komentaro, kai išbandysi, tikiuos patiks:D

    Sima, dėkui, man ši skarda irgi labai miela:) tikiuos pavyks tau greitu metu įgyvendint planus:)

  • Sima says:

    Aš ir tikiuosi, kad savaitgalį jau galėsiu mėgautis tokiomis bandelėmis :)O saldžios gaunasi?

  • Ineta says:

    Gal kitą kartą kai gaminsiu tai dėčiau truputį daugiau cukraus, man norėjosi saldžiau, nors maniškis sakė,kad pats tas:)

  • Sima says:

    Aš visada įdedu truputį daugiau cukraus, nes man amžinai jį mielės besotės suvalgo, bet kartais padauginu, tada irgi negerai, nes kai per saldu, tai irgi nesivalgo :)Vadinasi, įdėsiu truputį daugiau cukraus..

  • Medeja says:

    As tikriausiai ne pirmas ir ne paskutinis asmuo kuris megsta lankytis tavo bloge ir skiriu Stylish Blogger Award :)

  • aure says:

    O tirpios mielės ir suasos mielės yra tas pats? :D Mano tirpios tai nelabai suveikė :D

  • Ineta says:

    Medeja, labai tau ačiū:)

    aure, gaila, kad nepavyko… žinok as visada sausas mieles naudoju Dr.Oetker, toks žalias pakelis. O šiaip visada reikia žiūrėti į instrukciją, nes vienas mieles reikia maišyti į pašildytą pieną (vandenį), o kitas mieles tereik įmaišyti tiesiai į miltus. Tad nežinau kaip pas tave buvo…
    O tau tiesiog neiškilo bandelės? Gal per karštas pienas buvo? :)

  • Sima says:

    Bandelės pavyko tiesiog puikiai :) Geras receptas tikrai…kaip ir šaltas tešlos kildinimas ;)

  • Ineta says:

    Kaip džiaugiuos, kad patiko:))

  • Azalija says:

    Ineta, nesuprantu kokių galų reikia tiek ilgai laukti, Tu juk nedirbi didžiuosiuose prekybos centruose, kur vėlai vakarais nebedirba konditerės, o lieka tik kepėjas kuris pasiima bandelias iš šaldytuvo ir iškepa, kad vitrinose neduok dieve ko netrūktų ir dar kokia komisija užkluptų, neva nėra žmogeliams iš ko rinktis!!!!! Tavo gamybos procesas išsitęsia iki 14 val. Išsiminkyk tešlą iškildink kambario temperatūroje, suformuok, dar kartą pakildink ir kepk ir visas tas reikalas užims tik kokias 3 val., o per tą laiką namie dar kažką nuveiksi ir namiškiai parėję po darbų bus sužavėti kvapais!!!

  • Ineta says:

    Azalija, dėkui už patarimą, tačiau būna atvėjų kai man patogiau rinktis šaltą tešlos klidinimą, kadangi atsikelus ryte pusryčiams noriu šiltų šviežių bandelių, o jei rinkčiau eilinį tešlos kildinimą, kaip jūs sakot užtrukčiau 3valandas, o tuomet tai jau būtų bandelės nebepusryčiams:)))

  • Azalija says:

    INETA,
    Dar klausimėlis iškilo: O KOKIE TIE PUODELIAI miltų ir cukraus???? Juk tų puodelių būna nuo 50 iki 400 ml tai kaip tada žinoti???

    AURE,
    Kaip Tu vadini tirpios ir sausos mielies??!!!
    Visos mielės tipsta suregavusios su skysčiais, bet ne aukštesne kaip 37*C temperatūra!!!
    MIELĖS BŪNA:
    ŠLAPIOS supakuotos po 100 g ir 500 g,jų būna Maxsima(-ose).
    SAUSOS supakuotos mažiuose pakeliuose po 11g ir visas pakelis naudojams į 0,500 kg miltų.

    Sėkmės bandančioms!!!!

  • Ineta says:

    Standartinio dydžio matavimo puodelį visuomet naudoju, kuris yra 250ml. :)

  • Azalija says:

    PONIOS POPO/KOKOSINĖS BANDELĖS

    Mieliniai tešlai
    480 g miltų
    180 g pieno
    15 g sviesto (tinka margarinas arba aliejus)
    4 g (1a.š. be kaupo)sausų mielių
    5 g (1a.š.) cukraus
    1 g druskos

    Bandelių užpilas
    120 g kokosų pieno
    45 g (3v.š.)cukraus

    Bandelių aptepimui
    65 g (1 vnt.)kiaušinio

    P.S. Kiaušinį galite sunaudoti ir į tešlą. Recepte siūlomą sausų mielių kiekį padidinčiau iki 11 g, taip pat cukraus 45 g į tešlą.

  • Monika says:

    o man kilo klausimas, jei as uzsiminkau tesla dedu i saldytuva, palaiku per nakti, isstraukiu kita ryta palaikau apie valanda ar tada turiu supilti kokosini piena ar pries idedant i saldytuva ??

  • Ineta says:

    Kokoso pieną reikia supilti prieš pat kepimą :)

  • Monika says:

    dekui sivakar uzsiminkysiu tesla ir rytoj mamod dienai mamai bus karstu bandeliu ;) butinai parasysiu kaip isejo ;)

  • Ineta says:

    Tik dar patarsiu, jei nori šventiškesnių bandelių, gali pavirinti šiek tiek kokosų pieno, šauksteliu sviesto ir cukrumi iki kol masė sutirštės ir aplieti iškepusias bandeles:) Tikslių normų nepamenu nes visuomet darau iš akies:)

  • Monika says:

    Na iskepiau sia bandeles, tikrai labai skanios ir visiems patiko ir aisku visi patenkinti gauti pusryciams siltu bandeliu ;) aciu uz recepta ;)

  • Ineta says:

    Kaip džiaugiuos, kad patikoo!:)

  • Anonymous says:

    Hmm :/ Norėtųsi išmėginti, bet kuo galėčiau pakeisti kokosų pieną ?

  • Ineta says:

    O kodėl norit keisti kokosų pieną? Jis realiai čia visa esmė yra:) Tikrai nesugalvoju kuo jį būtų galima pakeist. :)

  • anetka says:

    nesuprantu, man nesigauna nieko gero su tuo saltu kildinimu.. tesla aisku iskyla, bet ryskiai saldytuve arba per ilgai 8 val buti arba as nezinau kame reikalas… mieline tesla zinau kaip daryt ir t.t. su ja draugauju isties jau ilgai,, tik man nesuprantamas dalykas kodel tesla atsiduoda alkoholiu…. (na, zinau, kad del mieliu per ilgpo buvimo be "maisto") na, saldytuve 4 val nebent laikyt.. ar pas jus irgi alkoholio kvapas buna po nakties? :/ kambary per nepilnai valanda pakyla…

  • Ineta says:

    anetka, na man alkoholio kvapo tai nebūna, jei jums papraščiau, tuomet kildinkite šiltuoju būdu, šiaip aš paskutiniu metu taip ir kildau.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *