Receptai visiems
Header

Alaus keksas

Lygiai prieš savaitę rašiau čia ir guodžiausi, kad prastai jaučiuosi, tai žinokit, kad kaip atsiguliau, tai taip ir nepakilau iš lovos beveik savaitę… Ne ne, nepagalvokit, kad tinginiavau ir drybsojau savo noru. Manim rūpinos, slaugė ir visaip kitaip lepino… (visai patiko… šypt). O jau kai temperatūra nukrito, tada jau pradėjau šmirinėti po įvairiausius blogus… Kiek aš visko atradau… kiek pamačiau… ;D Būsimų kepinių sąrašas išaugo kone dvigubai… (tai turi turbūt daugiau minusų nei pliusų). 
Kai atgavau jėgas, grįžau į virtuvę ir iškepiau alaus keksą. Tikrai taip, alaus. Bet patikėkit alaus tikrai nesijautė, keksas gavosi drėgnas ir purus. Man patiko :))

Reikės

  • 1 1/2 puodelio miltų
  • 1/2 puodelio sviesto
  • 1 puodelio alaus
  • 1 puodelio rudojo cukraus 
  • 1 kiaušinio 
  • 1 a.š kepimo miltelių
  • 1 a.š cinamono
  • 1 a.š  meduolių prieskonių mišinio
  • 1/2 puodelio graikinių riešutų
  • 1/2 puodelio džiovintų vyšnių

Eiga:

  1. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi iki purumo. Įmuškite kiaušinį ir dar viską gerai išplakite.
  2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir prieskoniais.
  3. Į sviesto ir kiaušinio mišinį supilkite alų ir mitų mišinį ir viską gerai išmaišykite. Galiausiai suberkite riešutus ir džiovintas uogas.
  4.  Orkaitę įkaitinkite iki 180C temp. kepimo skardelę padenkite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Kepkite apie 30 min. Kepkite tol kol įsmeigus medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą.

Skanaus!
Receptą radau čia. (mano puodelis 250ml)

January 19th, 2011 | Posted by Ineta in KEKSAI, KEKSIUKAI

You can leave a response .

11 Responses

  • Viktorija says:

    Geras, tokio dar nemačiau :) Vis galvoju, apie mėsą troškintą aluje, bet nepasiryžtu :) O tu, šaunuolė, net keksą išsikepei :)

  • Ineta says:

    Kad aš mėsą troškintą aluje tai jau dažnai darau, nes maniškis labai mėgsta taip pagaminta. O keksą tai labai smalsu buvo išmėgint, žinok tikrai alaus skonio nesijaučia…
    Bent mėsą aluje išbandyk! Tikrai skanu:)

  • Jurgita says:

    Žinojau, kad tokius kepa, turėjau išsisaugojus receptą, bet gi kaip visad, nusistūmė kažkur į sąrašo pabaigą :)) Jei jau purus ir drėgnas pavyko, reik ir man mėgint.

    Sveika pasveikus :)

  • Ineta says:

    Būtinai išbandyk;) Lauksiu tavojo rezultato:)

  • Renata says:

    Vau, labai patiko įdėja! Būtinai reikės išmėginti :)

  • Medeja says:

    Mačiau kažkur duonos sui alum receptą ,čia keksas. Pasirodo alus labai universalus :)

  • ilona says:

    Mano mama alaus sausainius kepa, taip pat labai gardūs. Ima lygiomis dalimis alaus ir margarino. Miltų deda, tiek kad gautųsi tešla kočiojimui. Kočioja nestorą blyną, supjausto kvarždratėliais ir vieną jų pusę spaudzia i cukrų (kiek prilimpa) lenkia i trikampį, tada vel i cukrų ir vel lenkia, patepa kiausiniu ir i orkaite. Niam niam:D

  • Indrė says:

    Atrodo super gardžiai. Vien dėl spalvos gražumo noriu išbandyt. Kentėti liko – 5 savaitės…

  • Ineta says:

    Renata, Medeja tikrai taip, alus universalus ir verta pabandyt:)

    Ilona, aš būtinai išbandysiu tavo mamos sausainių receptą, o daugiau nieko nereikia? Jokio kiaušinio ar cukraus nereik?:)? Tiesiog miltai, alus ir margarinas, plius cukrus apvoliojimui?

    Indre, jis tikrai gardus:) Beje man nesigavo toks tamsiai rudas, kaip orginaliame recepte,nežinau kodėl… nors naudojau ir rudąjį cukru ir plius alų naudojau tamsų.

  • ilona says:

    i alaus sausainius daugiau nieko nereikia, o tavo keksa jau karotjau du kartus, i tesla dar idejau tirpios kavos, labai pagerino aromata ir spalva:)

  • Ineta says:

    OO kaip smagu:) aš jau šį savaitgalį susiplanavus kepti šiuos sausainiukus:))



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *