Imbieriniai sausainiai – žmogeliukai
Pagaliau pagaliau pagaliau!!!! Dabar jau ir aš galiu atsipūsti… ir visa galva pasinert į Kalėdų laukimą:) Su puikia nuotaika ir daug idėjų:)
Nelabai seniai kepiau baisiai skanius imbierinius žmogeliukus.Tešla buvo lengvai minkoma ir kočiojama. Nors ir kepiau su ta mintim, kad jie tikrai neišlauks Kalėdų, bet net nesitikėjau, kad taaaaip super greit jie išnyko:) Jie tiesiog prašyte prašosi būt suvalgyti. Nors žinau, jei būčiau juos palaikius ilgiau, jie būtų buvę dar skanesni:) Taigi, vaišinkitės:)
Reikės:
- 3 puodeliai / 350 gr. miltų
- 1 1/2 a.š malto imbiero
- 1 a.š malto cinamono
- 1/4 a.š kvapiųjų pipirų
- 1/2 a.š valgomosios sodos
- 175 gr kambario temperatūros sviesto
- 5 v.š rudojo cukraus
- 8 v.š auksaspalvio sirupo/ skysto medaus
- 6 v.š pieno
Eiga:
- Į dubenį suberkite miltus, prieskonius, sodą ir viską gerai išmaišykite.
- Sviestą su cukrumi ištrinkite iki purios masės, vėliau supilkite cukraus sirupą ar skystą medų, viską išmaišykite.
- Pakaitomis į sviesto masę įmaišykite miltus ir pieną, viską gerai sumaišykite.
- Ant miltais pabarstyto stalo tešlą gerai išminkykite rankomis ir suformuokite rutulį, kurį įvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą, palikite per naktį ar bent 3valandom.
- Tešlą iškočiokite ir išspauskite norimomis formelėmis. Sausainiukus perkelkite į skardas padengtas sviestiniu popieriumi.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180C temp. kepkite apie 10 min. kol sausainiai pradės ruduoti.
Receptas iš knygos “Kalėdos”
Skanaus!
You can leave a response .
Žavuoliai gražuoliai :) aš jau irgi ryt kepsiu. O iš ko glaistą darei? Baltymo gal?
Dėkui:)
O glaistas – kiaušinio baltymas, cukraus pudra ir citrinos sultys ;)
Puiku! :) O kur tas mazytes "sagytes" pirkai, tuos spalvotus zirniukus mazus? :)
Tie mėlyni žirniukai tai paprasti torto pabarstukai, o pirkau tai maximoj:)
Aciu labai, kazkaip neatkreipiau demesio, kad juos taip panaudoti galima :)
Kokie gražuoliai, žavuoliai. Aš irgi tokius kepsiu, tik pieš pat Kalėdas ir visus jais apdalinsiu. Kaip laukiu…
Aš irgi kepsiu juos dar kartą, bet dabar tai jau paslėpsiu nuo visų:D
Labai gražūs žmogeliukai :) Taip, būtina slėpti, nes pastovėję tampa dar skanesni ;)
Dėkui:))) Taip taip žinau, kad reik paslėpt, bet… kad ir pati vos ištveriu..:D Neina kitaip.. bet aš dabar būsiu stipriiii ir išlaikysiu, nes gi kiek čia beliko:)
Kokie mieli žmogučiai :)
O aš tikriausiai kažkokia nenormali ar ką, bet tų meduolių man visiškai nesinori prieš Kalėdas prisivalgyt. Ir kitiems neleidžiu. Paragaut – taip, valgyt? Štiš! :) Nes nu gi reikia pasilikti tą malonumąąą Kalėdoms, kad nebūtų jau jų skonis pabodęs, kad būtų išlaukti ir išsvajoti… :))
Faini, man patinka, tokie gyvi labai :)
aš netyčia pusę dėžiokės jau suvalgiau tų meduoliukų, bet visai netyčia :)
džiugu, kad jau laisva jausti Kalėdas!
Asta, dėkui;) O man kaip tik priešingai, menesi prieš aš džiaugiuosi, kepu, gaminu, dauguma iki Kalėdų nesulaukia, o per pačias Kalėdas man kažkaip net ir nesinori jų:D
Živile, ačiū ačiū:) Nors nesu labai laisva, bet bent jau įnirtingai mokytis nereik:) džiaugiuos, kad pas mane nėra sesijų:D
o kur formeles pirkai sausainiams isspausti? :)
Formelės pirktos tai Anglijoj. O kur Lietuvoj jų galima įsigyti, tikrai nežinau:)
Nuostabios nuotraukos – kaip visada ;)Pats receptas irgi labai skaniai skamba. Iš karto užuodžiu Kalėdas :)
labai skaniai atrodo:) bet jeigu neturiu rudojo cukraus, tai labai nukentes skonis?:)
Ne, nemanau, kad labai nukentės:) Tik spalva gal bus šviesesnė;)
Kaip saket,kad kuo ilgiau pastovi tuo skanesni,bet kur juos laikyti? uzdarytus ar siaip isdelioti kazkur?:)
Laikykite juos sandarioje dėžutėje :)
1 1/2 a.š malto imbiero Čia 1arba2 arbatinus imbiero šaukštelius?
Pusantro arbatinio šauktelio imbiero, bet galite dėti mažiau jo, pagal skonį ar mėgstat imbierą ar ne:) Tikiuosi aiškiau.