Receptai visiems
Header

Imbieriniai sausainiai – žmogeliukai

Pagaliau pagaliau pagaliau!!!! Dabar jau ir aš galiu atsipūsti… ir visa galva pasinert į Kalėdų laukimą:) Su puikia nuotaika ir daug idėjų:) 
Nelabai seniai kepiau baisiai skanius imbierinius žmogeliukus.Tešla buvo lengvai minkoma ir kočiojama. Nors ir kepiau su ta mintim, kad jie tikrai neišlauks Kalėdų, bet net nesitikėjau, kad taaaaip super greit jie išnyko:) Jie tiesiog prašyte prašosi būt suvalgyti. Nors žinau, jei būčiau juos palaikius ilgiau, jie būtų buvę dar skanesni:) Taigi, vaišinkitės:)

Reikės:

  • 3 puodeliai / 350 gr. miltų
  • 1 1/2 a.š malto imbiero
  • 1 a.š malto cinamono
  • 1/4 a.š kvapiųjų pipirų
  • 1/2 a.š valgomosios sodos
  • 175 gr kambario temperatūros sviesto
  • 5 v.š rudojo cukraus
  • 8 v.š auksaspalvio sirupo/ skysto medaus
  • 6 v.š pieno

Eiga:

    1. Į dubenį suberkite miltus, prieskonius, sodą ir viską gerai išmaišykite.
    2. Sviestą su cukrumi ištrinkite iki purios masės, vėliau supilkite cukraus sirupą ar skystą medų, viską išmaišykite.
    3. Pakaitomis į sviesto masę įmaišykite miltus ir pieną, viską gerai sumaišykite.
    4. Ant miltais pabarstyto stalo tešlą gerai išminkykite rankomis ir suformuokite rutulį, kurį įvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą, palikite per naktį ar bent 3valandom.
    5. Tešlą iškočiokite ir išspauskite norimomis formelėmis. Sausainiukus perkelkite į skardas padengtas sviestiniu popieriumi.
    6. Orkaitę įkaitinkite iki 180C temp. kepkite apie 10 min. kol sausainiai pradės ruduoti.

Receptas iš knygos “Kalėdos” 

Skanaus!

December 8th, 2010 | Posted by Ineta in SAUSAINIAI

You can leave a response .

21 Responses



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *