Receptai visiems
Header

Cukruotos apelsinų žievelės

Dabar jau tikrų tikriausia ŽIEMA:) Tiek kalendorinė, tiek šalčio prasme:) Ta proga siūlau Jums pasigaminti cukruotų apelsinų žievelių. Kuriomis galėsite paskaninti tiek visus šventinius pyragus, tiek arbatėles. O aš einu dabar jos gerti, nes rankų pirštukai bais nušalo, sunku net ką daugiau ir parašyt. ;)

 Reikės:

  • 1 1/2 puodelio cukraus
  • 1 puodelio vandens
  • 1 a.š vanilinio cukraus 
  • 3 apelsinų

Eiga:

  1. Apelsinus nuplaukite po tekančiu šiltu vandeniu.
  2. Nupjaukite apelsinų žieveles labai plonai, kad liktų kuo mažiau baltosios dalies. Jei liko baltosios dalies, tuomet su peiliu nugrandykite ją.
  3. Žieveles užpilkite šaltu vandeniu ir maišant užvirinkite, taip padarykite kelis kartus. Taip dings kartumas.
  4. Žieveles susmulkinkite juostelėmis.
  5. Galiausiai puode sumaišykite vandenį, vanilinį cukrų ir cukrų, kaitinkite tol kol cukrus ištirps.
  6. Į verdantį sirupą sudėkite žieveles ir virkite ant labai mažos ugnies apie 50 min.
  7. Iš sirupo ištraukite apelsino žieveles ir apvoliokite cukruje, sudėkite ant grotelių ir išdžiovinkit. Tačiau galite žieveles palikti sirupe, o šį supilti į švarų stiklainėlį ir sandariai užsukite.
  8. Šiuo sirupu galite gardinti arbatą  ar  įvairius kepinius. O žievelės labai skanios vienos, jei dar pamirkius jas šokolade, tai išvis pasaka.

Skanaus!

December 1st, 2010 | Posted by Ineta in SALDAINIAI

You can leave a response .

6 Responses



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *