Receptai visiems
Header

Šokoladiniai keksiukai su marcipanais

Ar tai rytinė kava manęs nesugebėjo pažadinti, ar tiesiog tokia jau ta diena, kai viskas krenta iš rankų. Visą rytą kliuvau už visų, nors milimetrą atsikišusių, plytelių, nesugebėjau suregzt, net menkiausio sakinio, mintys plaukė viena po kitos, kaip šiandieniniai lietaus debesys. Diena jau baigėsi. Džiaugiuosi.
O dabar, šokoladinis šokoladuotas vakaras su kava.

Reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 100 gr. sviesto
  • 50 gr. šokolado
  • 70 gr. marcipanų masės
  • 3/4 puodelio miltų
  • 1/3 puodelio pieno
  • 1,5 a.š kepimo miltelių 
  • 2 v.š kakavos
  • 3/4 stiklinės cukraus 
  •  50 gr. susmulkinto šokolado

Eiga:

  1. Marcipaninę masę sutarkuoti, suberti cukrų, įmušti kiaušinius ir viską gerai išplakti iki tol kol masė padvigubės ir pabals.
  2. Sviestą su šokoladu ištirpinti ir supilti į kiaušinių ir marcipanų masę. Supilti pieną ir viską gerai išmaišyti.
  3. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir kakava. Juos suberti į tešlą ir vėl viską gerai išmaišyti.
  4. Į tešlą suberti smulkintą šokoladą.
  5. Orkaitę įkaitinti iki 180C temp.į keksiukų formą įdėti  specialias popierines formeles.
  6. Masės pilti tiek, kad liktų apie puse centimetro nuo krašto.
  7. Kepti apie 30-40 min. kol įsmeigus medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą (neaplipusį tešla).

Skanaus!
P.S Receptą radau čia. Tačiau pakoregavau šiek tiek pagal save:) 

November 10th, 2010 | Posted by Ineta in KEKSAI, KEKSIUKAI

You can leave a response .

6 Responses



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *