Receptai visiems
Header

Pyragėliai su kiauliena (kibinai)

Vyriškas nepasitenkinimas: 

– “Gal gali pagaminti šiandien ką nors rimtą?” 
– “Kaip suprast?”
– “Na, ką nors kitką, o ne pyragus ir sausainius, ką nors su mėsa…” 

Taip ir padariau, šeštadienio pavakariams prikepiau kalną pyragėlių su mėsa:)  
Ta proga, kad gavau dovanų knygą “Nesaldūs pyragai ir pyragėliai” dabar dažniau lepinu namiškius ne tik saldžiais kepiniais:)   

Reikės:

  • 3 kiaušinių
  • 1 kg miltų
  • 150 gr. grietinės 
  • 100 ml kefyro
  • žiupsnelio druskos
  • 250gr. sviesto
  • 1 kiaušinio aptepimui

Įdarui

  • 500gr.kiaulienos kumpio
  • 200gr kiaulienos šoninės
  • 2vnt svogūnų
  • aliejaus
  • druskos, pipirų

Eiga:

  1. Sviestą sutarkuokite ir sumaišykite su miltais, viską sutrinkite rankomis.
  2. Į miltų ir sviesto mišinį įmuškite kiaušinius,sudėkite grietinę, supilkite kefyrą ir viską gerai išmaišykite ir išminkykite. Suformuokite rutulį, kurį apdenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą valandai laiko.
  3. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  4. Svogūnus supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.
  5. Į mėsą suberkite svogūnus ir kitus prieskonius, viską gerai išmaišykite.
  6. Iš atšalusios tešlos padarykite vienodo dydžio rutuliukus iš kurių iškočiokite skrituliukus į jų vidurį įdėkite mėsos įdaro, tešlą sulenkite, o kraštus gerai užspauskite, kad neišbėgtų kepant susidariusios sultys.
  7. Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi ir sudėkite paruoštus pyragėlius. Juos aptepkite kiaušinio plakinius.
  8. Orkaitę įkaitinkite iki 200C temp. kepkite apie 40 min.

Skanaus!

P.S receptas pagal : knygą “Nesaldūs pyragai ir pyragėliai” 

November 7th, 2010 | Posted by Ineta in DUONA, BANDELĖS | MĖSOS PATIEKALAI

You can leave a response .

10 Responses

  • Karolina says:

    Manęs jau neprašo, kad gaminčiau kažką "rimto". Mėsa tikrai ne man :) Nors kibinus ir aš kepu, bet mėsą visada pasūdo mama :D

  • Jurgita says:

    Manęs irgi neprašo :) Man gal pasisekė, kad mano žmogaus poreikiai – ne visai tipiškai lietuviški, mėsos niekad nereikalauja. O aš su ja ir nemėgstu žaist, neįdomu. Turiu kelis mėsiškus patiekalus, kuriuos reguliariai 'prasukinėju' ir tiek.

    Kibinukai tavo taip dailiai susukti :) Tešlą gaminu kiek kitaip, o įdarui svogūnų nekepinu, sumaišau žalius su mėsa, plius kelis šaukštus vandens įpilu, antraip sausoki pavyksta…
    Reiks išsikept, ot negaliu po maisto blogus klaidžiot, prisirenku idėjų, kurioms pritrūksta laiko įgyvendint :))

  • Ineta says:

    Dėkui:)
    Šį kartą tai net apsidžiaugiau kai pasakė ko noretų, nes dažniausiai, kai paklausiu ko nori, atdakymas būna "man tiks viskas:)" , o tada jau sunkiau ir galva sukt tenka:)
    Beje ši tešla man labai patiko, nes tokia lyg su mažyčiais sliuoksniukais gavosi:)

  • Asta says:

    Kokie gražūs kibinai! :) Nesu gaminusi, bet tokios nuotraukos tikrai vilioja..

    Beje, kaip knyga? Verta dėmesio? Kelis kartus praėjau pro šalį, nors mane, kaip nesaldžių pyragų mėgėją, ji visai traukia :))

  • Ineta says:

    Man tai ji visai nieko, bet žinok receptai tokie labai paprasti, o kai kurie labai panašūs į "Lengvi receptai II", nors dar nei vienas receptas iš jos nenuvylė:)O beto ir kaina nesikandžioja, dar kai būna įvairių akcijų knygoms, tai gal ir verta būtų pričiupt;)

  • Asta says:

    Aišku, dėkui už informaciją, reiks pamąstyt :) Juolab, kad artėja Kalėdos, taigi, laikas pradėti sau dovanoti dovanėles :))

  • Indrė says:

    Ačiū už receptą! Kažkurią dieną bandžiau nusifotkint su telefonu, bet kadangi buvo tamsu, o rankos drebėjo receptas buvo neįžiūrimas :) kai bus laiko – bandysiu, irgi – dėl savojo :D

  • Ineta says:

    :))Nėra už ką:)) Tikiuosi patiks;)

  • Indre says:

    Ineta, labai fainuoliski kibinukai. Ar pameni, koks mazdaug kiekis gaunasi pagal si recepta? :) Reik vyriskam skrandziui kazko vis sugalvot mesisko ir 'ne to pacio' :) Aciu.

  • Ineta says:

    Indre, žinok nelabai pamenu tikslų skaičių, bet apie dvi skardas gavosi kažkur…:)



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *