Pyragėliai su kiauliena (kibinai)
Vyriškas nepasitenkinimas:
– “Gal gali pagaminti šiandien ką nors rimtą?”
– “Kaip suprast?”
– “Na, ką nors kitką, o ne pyragus ir sausainius, ką nors su mėsa…”
Taip ir padariau, šeštadienio pavakariams prikepiau kalną pyragėlių su mėsa:)
Ta proga, kad gavau dovanų knygą “Nesaldūs pyragai ir pyragėliai” dabar dažniau lepinu namiškius ne tik saldžiais kepiniais:)
Reikės:
- 3 kiaušinių
- 1 kg miltų
- 150 gr. grietinės
- 100 ml kefyro
- žiupsnelio druskos
- 250gr. sviesto
- 1 kiaušinio aptepimui
Įdarui
- 500gr.kiaulienos kumpio
- 200gr kiaulienos šoninės
- 2vnt svogūnų
- aliejaus
- druskos, pipirų
Eiga:
- Sviestą sutarkuokite ir sumaišykite su miltais, viską sutrinkite rankomis.
- Į miltų ir sviesto mišinį įmuškite kiaušinius,sudėkite grietinę, supilkite kefyrą ir viską gerai išmaišykite ir išminkykite. Suformuokite rutulį, kurį apdenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą valandai laiko.
- Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais.
- Svogūnus supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.
- Į mėsą suberkite svogūnus ir kitus prieskonius, viską gerai išmaišykite.
- Iš atšalusios tešlos padarykite vienodo dydžio rutuliukus iš kurių iškočiokite skrituliukus į jų vidurį įdėkite mėsos įdaro, tešlą sulenkite, o kraštus gerai užspauskite, kad neišbėgtų kepant susidariusios sultys.
- Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi ir sudėkite paruoštus pyragėlius. Juos aptepkite kiaušinio plakinius.
- Orkaitę įkaitinkite iki 200C temp. kepkite apie 40 min.
Skanaus!
P.S receptas pagal : knygą “Nesaldūs pyragai ir pyragėliai”
You can leave a response .
Manęs jau neprašo, kad gaminčiau kažką "rimto". Mėsa tikrai ne man :) Nors kibinus ir aš kepu, bet mėsą visada pasūdo mama :D
Manęs irgi neprašo :) Man gal pasisekė, kad mano žmogaus poreikiai – ne visai tipiškai lietuviški, mėsos niekad nereikalauja. O aš su ja ir nemėgstu žaist, neįdomu. Turiu kelis mėsiškus patiekalus, kuriuos reguliariai 'prasukinėju' ir tiek.
Kibinukai tavo taip dailiai susukti :) Tešlą gaminu kiek kitaip, o įdarui svogūnų nekepinu, sumaišau žalius su mėsa, plius kelis šaukštus vandens įpilu, antraip sausoki pavyksta…
Reiks išsikept, ot negaliu po maisto blogus klaidžiot, prisirenku idėjų, kurioms pritrūksta laiko įgyvendint :))
Dėkui:)
Šį kartą tai net apsidžiaugiau kai pasakė ko noretų, nes dažniausiai, kai paklausiu ko nori, atdakymas būna "man tiks viskas:)" , o tada jau sunkiau ir galva sukt tenka:)
Beje ši tešla man labai patiko, nes tokia lyg su mažyčiais sliuoksniukais gavosi:)
Kokie gražūs kibinai! :) Nesu gaminusi, bet tokios nuotraukos tikrai vilioja..
Beje, kaip knyga? Verta dėmesio? Kelis kartus praėjau pro šalį, nors mane, kaip nesaldžių pyragų mėgėją, ji visai traukia :))
Man tai ji visai nieko, bet žinok receptai tokie labai paprasti, o kai kurie labai panašūs į "Lengvi receptai II", nors dar nei vienas receptas iš jos nenuvylė:)O beto ir kaina nesikandžioja, dar kai būna įvairių akcijų knygoms, tai gal ir verta būtų pričiupt;)
Aišku, dėkui už informaciją, reiks pamąstyt :) Juolab, kad artėja Kalėdos, taigi, laikas pradėti sau dovanoti dovanėles :))
Ačiū už receptą! Kažkurią dieną bandžiau nusifotkint su telefonu, bet kadangi buvo tamsu, o rankos drebėjo receptas buvo neįžiūrimas :) kai bus laiko – bandysiu, irgi – dėl savojo :D
:))Nėra už ką:)) Tikiuosi patiks;)
Ineta, labai fainuoliski kibinukai. Ar pameni, koks mazdaug kiekis gaunasi pagal si recepta? :) Reik vyriskam skrandziui kazko vis sugalvot mesisko ir 'ne to pacio' :) Aciu.
Indre, žinok nelabai pamenu tikslų skaičių, bet apie dvi skardas gavosi kažkur…:)