Receptai visiems
Header

Minkšti meduoliukai

Vakar Kaune buvo įžiebta Kalėdų eglutė, o taip ir aš ten buvau, visiems ant kojų mindžiau (kaip ir man). Kaip ir kiekvienais metais aš einų į šią šventę, ir kiekvieną kartą vis kartoju sau, kad jau kitais metais tai tikrai neisiu… Ne vien dėl to, kad sušalau į ledo kamuoliuką, bet ir tai , kad žmonių būna tiek, kad neįmanoma kvėpuoti. Bet nepaisant to, eglutė išties labai graži, kaip ir visas senamiestis. Na, o grįžę namo mudu puolėm gamintis karšto vyno ir kepti labai labai skanių meduoliukų. Dabar jau tikrai kvepia KALĖDOMIS. :)))
Kalbant apie meduoliukus, tai šie tikrai labai minkštučiai ir skanūs, nors ir nesivadovavau juo 100%, kadangi gaminimo eigoje supratau, kad neturiu tam būtinų ingridientų. Receptą radau pas Forellę, tad ačiū Jai:)))

Reikės:

  • 2 puodelių miltų
  • 1/2 puodelio cukraus
  • 1/3 puodelio medaus
  • 1/3 puodelio auksaspalvio sirupo
  • 60 gr sviesto
  • 1/2 a.š cinamono
  • 1/2 a.š maltų gvazdikėlių
  • 1 a.š kepimo miltelių
  • 1 didelio kiaušinio 

  

Eiga: 

  1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir prieskoniais.
  2. Medų, sirupą, sviestą ir cukrų ištirpinkite. Ir sumaišykite su sausais produktais.
  3. Į gautą masę supilkite išplaktą kiaušinį ir viską gerai išmaišykite. Tešla gaunasi minkšta ir lipni.
  4. Tešlą apdenkite ir palikite bent 12 valandų kambario temperatūroje.
  5. Tešlą paminkykite ir iškočiokite tarp dviejų plėvelių, maždaug 9 mm storio ir išspauskite norimomis formelėmis.
  6. Orkaitę įkaitinkite iki 180C temp ir kepkite apie 10 min.

Skanaus!

November 28th, 2010 | Posted by Ineta in SAUSAINIAI

You can leave a response .

10 Responses



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *