Minkšti meduoliukai
Vakar Kaune buvo įžiebta Kalėdų eglutė, o taip ir aš ten buvau, visiems ant kojų mindžiau (kaip ir man). Kaip ir kiekvienais metais aš einų į šią šventę, ir kiekvieną kartą vis kartoju sau, kad jau kitais metais tai tikrai neisiu… Ne vien dėl to, kad sušalau į ledo kamuoliuką, bet ir tai , kad žmonių būna tiek, kad neįmanoma kvėpuoti. Bet nepaisant to, eglutė išties labai graži, kaip ir visas senamiestis. Na, o grįžę namo mudu puolėm gamintis karšto vyno ir kepti labai labai skanių meduoliukų. Dabar jau tikrai kvepia KALĖDOMIS. :)))
Kalbant apie meduoliukus, tai šie tikrai labai minkštučiai ir skanūs, nors ir nesivadovavau juo 100%, kadangi gaminimo eigoje supratau, kad neturiu tam būtinų ingridientų. Receptą radau pas Forellę, tad ačiū Jai:)))
Reikės:
- 2 puodelių miltų
- 1/2 puodelio cukraus
- 1/3 puodelio medaus
- 1/3 puodelio auksaspalvio sirupo
- 60 gr sviesto
- 1/2 a.š cinamono
- 1/2 a.š maltų gvazdikėlių
- 1 a.š kepimo miltelių
- 1 didelio kiaušinio
Eiga:
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir prieskoniais.
- Medų, sirupą, sviestą ir cukrų ištirpinkite. Ir sumaišykite su sausais produktais.
- Į gautą masę supilkite išplaktą kiaušinį ir viską gerai išmaišykite. Tešla gaunasi minkšta ir lipni.
- Tešlą apdenkite ir palikite bent 12 valandų kambario temperatūroje.
- Tešlą paminkykite ir iškočiokite tarp dviejų plėvelių, maždaug 9 mm storio ir išspauskite norimomis formelėmis.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180C temp ir kepkite apie 10 min.
Skanaus!
You can leave a response .
Kur pažvelgsi- meduoliai ir visokie prieskoningi sausainėliai :)
bet tai beprotiškai gerai, beveik visur kvepia Kalėdom,yra jauku ir nuoširdu.
aš neseniai savuosius 'pepperkaker' užsiminkiau.šypt.
Lauksiu tavojo įrašo:) Aš juos ryt minkysiu:)) Nes bais labai jų užsinorėjau:)
Kaip smagu, visur Kalėdos :) Aš dar nepradėjau Kalėdinių kepinių sezono, neatrandu laiko, bet labai labai noriu. Gal kitą savaitę pavyks :)
Aha visur jau kvepia Kalėdos:) O dar tas sniegas už lango….:)
Aha, visur tikrai Kalėdom kvepia, į kurį blog'ą bepasisuksi :) Džiugu! :)
Taviškės nuotraukos labai jaukios, ta žvakutė taip jaukiai atrodo… :)
Taip ir įsivaizduoju, kaip aš juos valgau kartu su karštu vynu prieš pleškenantį židinį :)) ak..
Tikra tiesa merginos:) meduoliukai tikrų tikriausias gėris žiemos metu:) O šie minkštučiai bent jau kol kas man patys skaniausi:)
Kokie žavuoliai :)
Ir kaip kvepia, ak…
O aš katik taviškius apžiūrinėjau ir taip norėjos pačiupt:)
Beje dėkui:)
Labiausiai mėgstu būtent tokius – minkštus, purius, storus meduoliukus…primena vaikystės Kalėdas :)