Receptai visiems
Header

Sviestiniai sausainiai

Mano tėvams patinka viskas tai kas paprastai. Jie nemėgsta eksperimentuoti  su maistu. Ir visuomet kreivai žiūri į mane kai gaminu kažką kitokio. Na, bet pamažu jie jau priprato ir net pradeda stebėtis kai pagaminu tą patį, o ne kažką naują. Tačiau, kad ir kokius sausainius aš kepčiau tėtis visuomet prašo, tų paprastų paprastų sviestinių sausainių. Taigi:



Reikės:

  • 100 gr cukraus
  • 2 stiklinių miltų
  • 150 gr. sviesto
  • 2 v.š medaus
  • 1 kiaušinio 
  • žiupsnelio druskos 
  • glajui: cukraus pudros, citrinos sulčių – nematavau normų, tiesiog žiūrėjau, kad būtų grietinės tirštumo.

Eiga:

  1. Kambario temperatūros sviestą, skystą medų išsukite su cukrumi, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite.
  2. Į gautą masę suberkite miltus,druskytę ir viską gerai išminkykite, tešla turi nelipti prie rankų.
  3. Suformuokite rutulį ir įdekite į šaldytuvą 30 min.
  4. Tešlą iškočiokite apie 5 mm storio  ir su formelėmis išspauskite kokius tik norite sausainiukus.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 180C temp.
  6. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite ant jo sausainiukus. Kepkite apie 10-15 min. Kol sausainiukai truputį pagels.
  7. Sausainiai skanūs ir be glajaus, tačiau jei norite papuošti, tuomet atvėsusius sausainius aptepkite glajumi pagal savo fantaziją ir leiskite nudžiūti.

Skanaus!

October 12th, 2010 | Posted by Ineta in SAUSAINIAI

You can leave a response .

27 Responses



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *