Tortas "Rafaelo"
Mano gimtadienio tortas buvo ne koks kitas, o visų labai išgirtas tortas “Rafaelo” kurį radau pas Astą, Saulėtoj virtuvėj. Gamindama šį tortą abejojau, tiksliau labai bijojau ar man pavyks ar patiks tiek man tiek artimiesiems. Nors gaminimo procesas nebuvo labai sėkmingas, perdeginau savo “mikserį”… Tačiau vos tik paragavus šio torto suvokiau, jis tikrai vertas visų tų pagyrų ir net dar daugiau:)
Biskvitams:
- 5 dideli kiaušiniai
- 230 g cukraus
- 1 a.š. vanilės esencijos
- 65 g aliejaus
- 230 g miltų
- 20 g kepimo miltelių
- Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes). Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
- Gautą masę padalinau į tris dalis ir kepiau 26cm skersmens kepimo formoje, tris atskirus lakštus.190C temp. apie 15min. kol įbedus medinį pagaliuką ištraukiau jį sausą.
Kremui:
- 1 indelio kondensuoto pieno
- 180 gr. sviesto
- 450 gr. grietinėlės
- 50 gr. kokoso drožlių
- 2 pakeliai grietinėlės standiklio
- 1 pakelio smulkintų migdolų
- Grietinėlę šiek tiek paplakti ir suberti grietinėlės standiklį, tuomet išplakti iki standumo. Padėti grietinėlę į šaldytuvą.
- Kambario temperatūros sviestą ir kondensuotą pieną išsukti ir supilti kokoso drožles ir pakepintus smulkintus migdolus. Viską išmaišyti. Gautą masę pusvalandžiui įdėti į šaldytuvą.
- Po pusvalandžio sviestinį kremą sumaišyti su grietinėle iki vientisos konsistencijos.
Biskvitų sulaistymui:
- 200 gr. vandens
- 2 citrinų sulčių
- 2 a.š cukraus
- Visus produktus sumaišyti.
Torto surinkimas:
- Pirmąjį biskvitą įdėti į lėkštę ir sulaistyti. Aptepti kremu ir dėti kitą biskvitą. Taip susluoksniuoti visus biskvitus.
- Viršutinį biskvitą ir šonus aptepti kremu.
- Puošti pagal fantaziją, aš gėlytes formavau iš cukrinės masės, o šonus puošiau šokolado juosta.
Skanaus!
You can leave a response .
Katik padariau torta :) atrodo gerai,rytoj degustuosim :)
Vienas skaniausių ir geriausiai paruošiamų. Savaitgalį ir aš jį kepsiu vėl. Babos jubiliejui šį kartą.
Indre, man jis irgi patinka, taip smagiai jis valgosi:D
Aš net bijau tokio norėt. Tikiu kad lb skanu bet atrodo kad turėtų būti sunku pagamint tokį gėrį :)) Bet į norų sąrašą verta įtraukti
Beje kas per grietineles standiklis? :D
Aure, nebijok, jį tikrai nesunku pagamint, tereik vadovautis receptu ir pavyks, aš tikiu:))) O grietinėlės standiklis tai toks http://www.oetker.lt/produktai/kepimo_priedai/grietineles_standiklis
o kaip padaryt tuos sokoladinius papuosimus?perki ar ka? labai graziai atrodo.
Anonime, papuošimų neperku, pati pasidarau. šokoladinę juostą labai paprasta paruošti. Atkirpkite norimo ilgio ir pločio juostą iš sviestinio popieriaus, ištirpinkite šokoladą ir ant sviestinio popieriaus juostos išliekit norimus ornamentus, o kai šokoladas pradės po truputį stingti apjuoskite jau paruoštą tortą ir padėkite į šaldytuvą, o kai šokoladas sustings, sviestinį popierių nuimkite. :) Nėra taip sunku, kaip gali atrodyti:)
O pries dedant ta sokoladine juosta, torto krastus kazkuo tepete?
Galima tuo pačiu kremu aptepti, bet aš nevisuomet tepu, po šokolado juosta nesimato beveik nieko :)
sveiki, noriu svaitgaliui gaminti si torta, bet labai abejojiu del citrinu o reikia 2 citrinas imti ir jas ispaust, neperrugstu =)
o dvi citrinos neperdaug neperrugstu =)
Kadangi kremas pakankamai saldus, tai nesijautė to rūgštumo, bet galit tą pagamintą sirupą paragaut ir pagal save pasikoreguoti:) Aš naudojau labai mažas citrinas:) Svarbu ragauti:) Tikiuosi pavyks skanus tortas:)
Norėjau paklausti :D Kaip padaryti tą gėlyčių masę? :)) Iš anksto dėkoju už atsakymą :*
Anonime, aš tos masės pati negaminau, o nusipirkau jau paruoštą. Tad iš jos tik sulipdžiau gėlytes ir viskas. http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=378104&st=0&p=21599997&#entry21599997 čia pasiskaitinėkit, ten įvairių patarimų yra iš kokių masių gaminti gėlytes. :)
sveiki labai skaniai atrodo.dukrytes bus vardadienis noreciau ja nustebinti su tortu.kaip pagaminat kiek palaikot saldytuve sustingtu ir galima butu valgyti.
Aš visuomet iš vakaro pasigaminu, o kitą dieną valgom:) Manau bent 4-6valandų šaldytuve reiktų jam, nebent smarkiau sulaistytumėt biskvitus:) Bet geriau palaikyti ilgiau, kad skoniai susimaišytų:)
tortas visiems patiko,labai skanus.tik nelabai paviko papuosimas su sokoladu.per plonai padariau sokolado juosteles ir sutrukinejo.
Pingback: Miško UogosTortas ‘Rafaello’ | Miško Uogos
Greitai ir skaniai