Receptai visiems
Header

Apverstas ananasų pyragas

Kai nesinori ilgai sukiotis virtuvėje, tačiau norisi naminio pyrago, tokio minkšto, drėgno ir dar su susikaramelizavusiais ananasais, šis pyragas bus kaip tik ko jums reikia:) Receptą radau pas Forellę, kitą kart gaminsiu su obuoliais, kaip orginaliame recepte, manau bus dar skaniau:)

Reikės:

  • 1 nedidelės skardinės konservuotų ananasų
  • 4 v.š rudojo cukraus
  • 100 gr. sviesto
  • 3/4 puodelio cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 1 puodelis grietinės
  • 2 puodeliai miltų
  • 1 a.š kepimo miltelių
  • 1/4 a.š druskos
  • 1 a.š vanilinio cukraus

Eiga:

  1. Kepimo formą ištepti sviestu.
  2. Ananasus apvolioti rudajame cukruje ir sudėti į kepimo formą.
  3. Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi iki vientisos masės.
  4. Po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išplakti, supilti grietinę ir vanilinį cukrų.
  5. Į gautą masę suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
  6. Šią masę supilti ant ananasų.
  7. Orkaitę įkaitinti iki 180C temp. kepti apie 40-50 min.
  8. Iškepus pyragą, ištraukti iš orkaitės ir po 10 min. apversti į lėkštę.
September 7th, 2010 | Posted by Ineta in PYRAGAI, PYRAGĖLIAI

You can leave a response .

2 Responses



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *