Receptai visiems
Header

Jautienos troškinys

Turbūt tik man taip gali “sektis” :))) Paskutinės vasaros dienos, o aš guliu lovoj po pūkine antklode… Nieko gero… Na bet po tokio troškinuko tai tikrai daug jėgų atgavau:)))Šis troškinys tikrai nėra sudėtingas, tiesiog galima naudoti viską ką rasite šaldytuve. Priklauso nuo jūsų fantazijos.
 
Reikės:
  • 400 gr. jautienos
  • 5 didesnės bulvės
  • 400 gr. šaldytų daržovių mišinio (nors kai dabar rudens gėrybių pilna tai turbūt geriausia būtų naudoti šviežias)
  • 200 gr. pievagrybių
  • 1 didelio svogūno
  • skardinės konservuotų pomidorų
  • žiubsnio druskytės
  • juodųjų pipirų
  • aliejaus
  • 400 ml. sultinio

Eiga:

  1. Mėsą supjaustykite 2-3 cm. dydžio gabalėliais. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir apkepkite jautieną, tačiau kepkite dalimis, o ne visus gabaliukus iš karto. Mėsa turi gražiai apskrusti iš visų pusių.
  2. Pievagrybius padalinkite į 4 dalis, bulves nuskuskite ir supjaustykite stambiais gabaliukais, svogūną taip pat supjaustykite stambiau.
  3. Pievagrybius ir svogūną apkepkite keptuvėje.
  4.  Į puodą suberkite mėsą, bulvės, konservuotus susmulkintus pomidorus, pievagrybius, svogūną ir atitirpintas daržoves. Užpilkite sultiniu, pabarstykite druska ir pipirais. Troškinkite apie 1,5 val. vidutinės ugnies.


Skanaus!

August 31st, 2010 | Posted by Ineta in MĖSOS PATIEKALAI

You can leave a response .

6 Responses



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *