Receptai visiems
Header

Avietiniai keksiukai

Tik dabar suvokiau, kad liko tik 11 vasaros dienelių:(( Ir vėl studijos, darbai ir kita rutina… Kaip sustabdyti laiką? Nenoriu dar į Lietuvą, taip taip turbūt nesu pati didžiausia patriotė. Man patinka čia kur esu, kur gyvenu. Nors ir keliuosi kiekvieną dieną 7 ryto, man patinka eiti ryte į darbą tuo pačiu keliu, prasilenkti su tais pačiais žmonėmis, kurie jau pradeda šypsotis, sveikintis ir linkėti geros dienos. Man patinka eiti siauromis senamiesčio gatvelėmis, kol pasiekiu savo tikslą. Man patinka net ir mano darbas, nors tai nė trupučio nesusijęs nei su medicina, nei su kulinarija. Man tikrai viso to labai trūks. Na, bet nieko nepadarysi:)
Taigi grįžtant prie maisto, noriu pasidžiaugti savo dviem naujom knygelėm, kurias gavau pusdykiai ir nauju keksiukų receptu, kuris tikrai labai labai paprastas.


Reikės:

  • 2 puodelių miltų
  • 3/4 a.š kepimo sodos
  • 3/4 a.š cinamono
  • 1/4 a.š druskos
  • 1 puodelis cukraus
  • 1/4 a.š muškato riešuto
  • 1/4 a.š malto imbiero
  • 2 kiaušinių
  • 2 a.š vanilės esencijos
  • 1/2 puodelio aliejaus
  • 1 puodelio aviečių

Eiga:

  1. Sumaišykite kartu miltus, kepimo sodą, cinamoną, muškatą, imbierą ir druską viename dubenyje.
  2. Kiaušinius suplakite su cukrumi iki baltumo, supilkite vanilę ir aliejų ir dar kartą viską gerai išmaišykite.
  3. Miltų masę suberkite į kiaušinių ir viską labai gerai išmaišykite.
  4. Atsargiai suberkite ir įmaišykite avietes į gautą masę.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 200C temp. kepimo formeles pripildykite 2/3 arba, kad liktų apie 1 cm. nuo viršaus. Kepkite apie 20 min.

Skanaus!

August 16th, 2010 | Posted by Ineta in KEKSAI, KEKSIUKAI

You can leave a response .

2 Responses



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *