Receptai visiems
Header

Pyragėliai su špinatais ir sūriais

Pavydžiu Lietuvos orų… Kaip ten saulutė lepina visus… pavydu pavydu… Nes čia tik lietus ir lietus. Ehh parduotos mano vasaros:)
Na, o apie pyragėlius tai visuomet kepu panašius tik su mieline tešla, tačiau taupant laiką labai gardu ir su sluoksniuota bemiele tešla:) Taigi:

Reikės:

  • pakelio bemielės sluoksniuotos tešlos
  • 100 gr. špinatų
  • 100 gr. čedario sūrio (p.s sūrius galite naudoti tokius kokius mėgstate ar turite)
  • 100 gr. mocarellos
  • 1 svogūno
  • žiubsnelio muskato
  • druskytės
  • pipirų
  • 1 kiaušinio

Eiga:

  1. Atšildykite sluoksniuotą tešlą, ją truputį pakočiokite ir supjaustykite kvadratėliais.
  2. Smulkiai supjaustykite svogūną ir suplėškite špinatus. Viską sudėkite į keptuvę ir pakepinkite kol špinatai suminkštės. Tai trunks apie kelias minutes. Pabarstykite druska, pipirais ir muskatu.
  3. Sutarkuokite ar suplėšykite sūrį ir sumaišykite su špinatų mase.
  4. Ant sluoksniuotos tešlos dėkite įdaro ir užlenkite, kad gautųsi trikampėliai, kraštus užspauskite šakute, kad kepamų pyragėlių įdaras neišbėgtų.
  5. Orkaitę įkaitinkite 180C , kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi ir sudėkite pyragėlius, pyragėlių viršų aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite apie 30 min. kol pyragėliai dailiai paruduos.

Skanaus!

P.S receptą radau Vio virtuvėje :)))

July 24th, 2010 | Posted by Ineta in APKEPAI, NESALDŪS PYRAGAI | DUONA, BANDELĖS

You can leave a response .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *