Vėžių paruošimas
Duoklė vyriškam skoniui. Iškarto prisipažinsiu. Gaminau ne aš! O maniškis. Iki tol man jie buvo baisūs padarėliai kuriuos karts nuo karto pamatydavau vėlai vakare ežere ar kokiame karjere. Net nepagalvodavau, kad jų kadanors teks ragauti. Na ir kaip jūs manot… man jie visai patiko, skonis panašus į krevečių. O išvirę jie būna labai gražūs, ryškiai raudoni.
Taigi. Vėžiams paruošti reikia labai nedaug ingridientų.
Reikės:
- gyvų vėžių
- druskos
- saujos šviežių krapų
Eiga:
- Užvirkite puode vandenį ir pasūdykite.
- Suberkite gyvus vėžius ir sudėkite krapus. Greitai uždenkite dangtį.
- Virkite 10-15 min.
- Vėžio mėsa yra balta ir tikrai skani. O valgoma žnyplių mėsa ir uodega.
- Prie vėžių puikiai tinka alus. Man sakė, kad alus čia net privalomas. :)))
Skanaus!
You can leave a response .
Oi, va čia tai man jau egzotika :D Atrodo gražiai, bet su paragavimu man sunkiai tikriausiai būtų :)))
Žinok aš irgi pradžioj jų net nelukštenau..:D bijojau… bet kai davė paragaut jau išlukštentą. ir iš išvaizdos atrodė kaip kokia krevetė, tuomet išdrįsau:) vis kažkas naujo:)
ooooo, koks čia gėris. Daug ką dabar atiduočiau už tokį skanėstą. Šaunuolis taviškis :) Tik va, mane verdamų vėžių garsas veda iš proto, negaliu būt toj patalpoj ;S
Aj tikrai, pamiršau net paminėt, tas jų skleidžiamas garsas man ir nepatiko, labai jau gaila buvo..
Mergos kai vėžį įmeti į verdanti vandenį jis iškasto miršta ir ne skleidžia jokių garsų. Mano vyras atveža jų pastoviai o verdu taip kaip paminėta bet dar pipirų įdeda. Tada kai išverda juos reik įdėti į šalta vandenį kol atšals. Ir skanaus.