Receptai visiems
Header

Maltinukai su grybų padažu

Na štai praktika bėgėja į pabaigą, vis mažiau laiko tenka praleist ligoninėje, tad daugiau lieka laisvo laiko.. beliko tik vienintelis egzaminas:)) Be galo be krašto laukiu atostogų, o tadaaaa… atsiimsiu už visus metus:)

Taigi šiam kartui įdėsiu labai skanių maltinukų receptą. Negaliu nurodyti iš kur šis receptas, nes jis iš žurnalo iškarpos, o pavadinimo nėra.

Reikės:

Maltinukams

  • 250 gr. maltos kiaulienos
  • 250 gr. maltos jautienos
  • 1 nedidelio svogūno
  • 1 v.š garstyčių
  • 1 v.š majonezo
  • 1 kiaušinio
  • 4 v.š  džiūvėsėlių
  • druskytės 
  • juodųjų pipirų

Padažui

  • pusę svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 150 gr. pievagrybių
  • 40 gr. sviesto
  • 100 ml. baltojo vyno
  • 50 ml. vištienos sultinio
  • 150 ml. grietinėlės
  • 1 v.š garstyčių
  • druskytės
  • juodųjų pipirų
  • žiubsnio susmulkintų krapų

Eiga:

Maltinukai

  1. Supjaustykite smulkiai svogūną.
  2. Sumaišykite maltą kiaulieną ir jautieną, sudėkite smulkintus svogūnus, garstyčias, majonezą, kiaušinį, džiūvėsėlius ir prieskonius.
  3. Viską gerai išmaišykite arba išminkykite.
  4. Orkaitę įkaitinkite iki 190C temperatūros.
  5. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius rutuliukus, truputį juos paplokite, kad būtų plokštesni. Sudėkite juos į riebalais pateptą skardą ir kepkite apie 40 min.  Tačiau po 20 min. kepimo juos apverskite, kad apkeptų iš abiejų pusių.

Padažas

  1. Supjaustykite svogūną, jį pakepkite keptuvėje ištirpintame svieste.
  2. Kai svogūnai apkeps, sudėkite susmulkintus česnakus, viską dar pakepkite.
  3. Tada sudėkite supjaustytus pievagrybius, trumpai pakepkite, įberkite druskytės, pipirų ir įdėkite garstyčias.
  4. Supilkite vyną, palaukite kol užvirs, tuomet supilkite sultinį. Viską pakaitinkite trumpai.
  5. Tuomet supilkite grietinėlę. Kaitinkite tol kol padažas šiek tiek sutirštės.
  6. Patiekite maltinukus su šiuo padažu.

Skanaus!

June 10th, 2010 | Posted by Ineta in MĖSOS PATIEKALAI

You can leave a response .

One Response



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *