Žagarėliai su varške
Šie žagarėliai toooki skanūs ir taip primena vaikystę, visuomet liks šilti prisiminimai, kai mama juos kepdavo, o mes su sese nekantraudamos trypdavom virtuvėje, laukdamos pačių pirmųjų iškeptų žagarėlių, jie būdavo patys patys skaniausi. Ne visada mama spėdavo ir cukraus pudra apibarstyt, o jų jau nebelikdavo.
- 200 gr. varškės
- 350 gr. kefyro
- 0.5 a.š sodos (nugesintos)
- 150 gr. cukraus
- 1 a.š vanilinio cukraus
- 2 kiaušinių
- 500 gr. miltų (gali prireikti ir daugiau, miltų reikia tiek, kad tešla neliptų prie rankų)
- cukraus pudros (apibarstymui)
- apie 1 l aliejaus
Eiga:
- Varškę ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinius, viską gerai išmaišykite.
- Į varškės masę supilkite kefyrą, nugesintą sodą, vėl viską išmaišykite.Galiausiai supilkite miltus, jei matote kad tešla per skysta, limpa prie rankų, miltų dar pridėkite.
- Puode įkaitinkite aliejų.
- Tešlą iškočiokite apie puse cm storio. Supjaustykite juostelėmis. Jų viduryje įpjaukite ir pro padaryta skylę prakiškite vieną juostelės galą.
- Žagarėlius kepkite įkaitintame aliejuje, kol jie įgaus rusvą atspalvį.
- Iškepusius žagarėlius padėkite ant lėkštelės, kurioje patieskite popierinę servetėlę, kad aliejus susigertų. Dar šiltus apibarstykite cukraus pudra.
P.S žagarelių gaunasi tikrai daug. :)
Skanaus!
You can leave a response .
Oo, žagarėliai… Ir mano vaikystė su jais susijusi :)
:))
ojei kokie fantastiski ! labai uzsimaniau zagareliu, situos ir butinai isbandysiu kai tik laiko atsiras, tad traukiu i savo sarasiuka ;)
Puiku:)
Kaip tik vakar gavau barake kelis paragauti – atrodo pas mus nemažai kulinarų. Pati kažko nesiryžtu gaminti, nors skanumas neišpasakytas (nors močiutė gamindavo tik traškius)…
niam niam:)
tikrai skanus zagareliai,pirstus galima nusilaizyt.primena dideles spurgas senais laikais
Edita, tikrai taip:) paprastos, bet labai skanios:)
kokie gardus tie zagareliai,ilgai ieskojau recepto,gerai kad cia radau :) mmmm…. :P
viskas merginos lekiu y parduotuve produktu sitie zagareliai taip skaniai atrodo..mmmm…
Dėkui:) Man jie laaabai patinka:) ir pagaminami lengvai:) Tikiuosi ir jums patiks!:))
Katik isbandyta,tikrai skanu,bet jau kiek daug, tikraja ta zodzio prasme kalnas zagareliu gavos :D
Smagu, kad patiko:)
labai skanus gavosi :) aciu
tikrai ner uz ka:)dziaugiuosi, kad pavyko:)
Zmones ar jus skanesniu neragave. Kokie baisus gavosi ir kieti ir sprangus. Kepu pagal paprastesni recepta ir daug skanesni gaunasi,o cia vos praryti galima sprangumas ir kietumas neisapsakytas.
Anonime, aš nežinau kaip jūs kepėte, bet kai aš kepu pagal šį receptą, man jie gaunasi tikrai skaniai, nebūna nei sprangūs, nei kieti. :) Bet ačiū už nuomonę, visiems gi negali patikti. :)
puikus zagareliai :) matyt viena seimininke ne kokia jei gavosi kieti zagareliai :)
Labai gaila, bet deja gavosi kieti. Man susinaudojo daugiau miltų, nei parašyta recepte, bet kitaip būtų buvę neįmanoma iškočioti ar net išminkyti tešlos. Kol karšti dar dar, bet kitą dieną jau vos įkasti ėjo :( Ką ne taip dariau? Beje, dar dvi mano draugės tą pačią dieną kepė šiuos žagarėlius ir joms irgi gavosi kieti…
Vilija, na man apmaudu, kad jums nesigavo…aš net nenutuokiu, gal čia nuo varškės priklauso..net nežinau ką galvot, na man tešla tokia minkšta gaunasi,bet dar šiek tiek limpanti, tai pasibarstau daugiau miltų ant stalo. :)
Dėkui už atsakymą. Gal tikrai dar ir nuo varškės drėgnumo priklauso…
La.,seniai buvau bekepusi,o dabar turiu ir ka palepinti,mazyte dukryte ir vyra,aciu tau mieloji uz recepta skanu,o ten kam neisejo ir taip negraziai raso tai zmoniu pavydas,aciu dar karta.Sekmes tau.
Ačiū Jums,kad skaitote, badote, komentuojate:)
labai skanus zagareliai ir minksti dar tokiu nesu valgiusi jus irgi pameginkit tikrai nenusivilsit
Vos prieš valandėlę baigiau kepti šiuos skanėstus. Super!!! Labai skanu, o ypač karšti :)
Tiesiog nuostabus zagareliai gavosi :D neseniai baigiau kepti, minkstuciai net burnoj tirpsta ;) truputi pakoregavau recepta (vietoj kefyro naudojau naturalu jogurta, nes as gyvenu UK o lietuviskos parduotuves nera salia) bet tikiuosi seimininke nesupyks, aciu uz puiku recepta :D
Atordo nepaprastai
Visda kepu dvigubą dozę. Kai kurie išeina kietesni, bet pas mus nuo to tik geriau. Jei aliejuje ilgiau palaikai ar varškė kitokia, ar miltų daugiau įverti – ir kietesni. Ruošti valgį – didelis menas, visoms skirtingi patiekalai iš tu pačių produktų išeina. Ačiū už receptą, mano šeima dėkinga dvigubai :)
Pasiziurejau i nuotrauka-zagareliai atrodo nuostabus, paskaiciau recepta – ir teuputi suaabejojau…Taciau visgi nusprendziau ismeginti, aciu dievui, kas sumazinau kieki produktu per puse. Teko ir man nusivilti, kaip ir kai kurioms seimininkelems. Nors zagareliai ir buvo valgomi, bet tikrai kieti ir neskanus. Tikriausiai tai tik dar karta irodo, kad kiekvienos seimininkes ranka ir akis unikali ir kad ir labai tiksliai pamatuojant, vistiek nesigaus taip pat.
Labai gaila, kad nesigavo:) Nes tiek aš, tiek mano šeima pagal šį receptą jau daugelį metų gamina ir gaunasi jie minkšti ir skanūs. :) Vieniems gaunasi, kitiems ne…o kodėl taip yra aš atsakyti negaliu :)
o, atrodo pasakiskai
Super receptukas :)
Aciu labai skanus gavosi netikiu kad liks ritdienai ,
Aciu uz receptely,suintrigavo tokios skirtingos nuomones dariusiu,gavoss puikiai Tik kefyro maziau pyliau,super darysiu visada Tik sitaip:)