Receptai visiems
Header

Žagarėliai su varške

Šie žagarėliai toooki skanūs ir taip primena vaikystę, visuomet liks šilti prisiminimai, kai mama juos kepdavo, o mes su sese nekantraudamos trypdavom virtuvėje, laukdamos pačių pirmųjų iškeptų žagarėlių, jie būdavo patys patys skaniausi. Ne visada mama spėdavo ir cukraus pudra apibarstyt, o jų jau nebelikdavo.

Reikės:

  • 200 gr. varškės
  • 350 gr. kefyro
  • 0.5 a.š sodos (nugesintos)
  • 150 gr. cukraus
  • 1 a.š vanilinio cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 500 gr. miltų (gali prireikti ir daugiau, miltų reikia tiek, kad tešla neliptų prie rankų)
  • cukraus pudros (apibarstymui)
  • apie 1 l aliejaus

Eiga:

  1. Varškę ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinius, viską gerai išmaišykite.
  2. Į varškės masę supilkite kefyrą, nugesintą sodą, vėl viską išmaišykite.Galiausiai supilkite miltus, jei matote kad tešla per skysta, limpa prie rankų, miltų dar pridėkite.
  3. Puode įkaitinkite aliejų.
  4. Tešlą iškočiokite apie puse cm storio. Supjaustykite juostelėmis. Jų viduryje įpjaukite ir pro padaryta skylę prakiškite vieną juostelės galą.
  5. Žagarėlius kepkite įkaitintame aliejuje, kol jie įgaus rusvą atspalvį.
  6. Iškepusius žagarėlius padėkite ant lėkštelės, kurioje patieskite popierinę servetėlę, kad aliejus susigertų. Dar šiltus apibarstykite cukraus pudra.

P.S žagarelių gaunasi tikrai daug. :)

Skanaus!

May 10th, 2010 | Posted by Ineta in DUONA, BANDELĖS | PYRAGAI, PYRAGĖLIAI

You can leave a response .

34 Responses



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *