Saldžiarūgštė kiauliena
Mėgstu aštriai, nors žinau kaip tai nėra sveika mano skrandžiukui… Na, bet bendrai pagalvojus, tai suprantu, kad šiam gyvenime nieko nėra sveiko. Taigi apie saldžiarūgščią kiaulieną… turbūt nelabai ją galiu taip pavadinti, kadangi ji buvo truputį aštri, bet ne tiek, kad būtų galima ją vadinti aštria. Nes padažas buvo toks aukso viduriukas ir saldu, ir rūgštu, ir aštru. Recepto autoriaus net negaliu nurodyt, nes idėjų sėmiausi iš visur, na bet turbūt daugiausia jų buvo iš čia. Taigi.
Reikės:
- 500 gr. kiaulienos
- 1 v.š miltų
- 1 v.š sojos padažo
- žiubsnelio maltų juodųjų pipirų
Padažui:
- 3 v.š sojos padažo
- 70 gr. rudojo cukraus
- 4 v.š citrinos sulčių
- 8 v.š vandens
- 2 a.š aitriosios paprikos miltelių
- 1 a.š krakmolo
Eiga:
- Kiaulieną supjaustyti nedideliais gabalėliais. Užpilti valgomą šaukštą sojos padažo ir viską išmaišyti. Suberti miltus vėl viską išmaišyti ir palikti porai valandų.
- Kiaulieną apkepti keptuvėje su trupučiu aliejaus. Kepti dalimis, kad nesuliptų ir gražiai kiekvienas gabaliukas apskrustų.
- Į švarią keptuvę sudėkite visus padažo ingridientus ir pavirinkite kol padažas truputį sutirštės. Būtinai paragaukite ir pridėkite to ko pagal jus trūksta saldumo, rūgštumo ar aštrumo.
- Į padažą sudėkite kiaulieną, kad visa pasidengtu padažu ir truputį dar viską pakepkite.
Skanaus!
You can leave a response .
Labai panašiai gaminu vištieną – skanu :)
:)
Aštru – ne būtinai nesveika :) Apskritai, aštrus maistas greitina medžiagų apykaitą, puikiai šildo itt., tad nieko blogo jame nėra :)
Super receptukas:) Skaniai pavalgem :))))
Džiaugiuosi, kad patiko:)