Receptai visiems
Header

Tarta su grūdėtąja varške ir pomidorais

Kviečiu pasivaišinti šiuo apkepu:) Jis laabai skanus:) Recepte kiekis nurodytas 26cm skersmens skardai, tačiau aš kepiau keliose nedidelėse formelėse.

Reikės:

Pagrindui

  • 180 gr. miltų
  • 100 gr. sviesto
  • 1 kiaušinis
  • 1 v.š šalto vandens
  • žiubsnelis druskos

Įdarui

  • 2 kiaušiniai
  • žiubsnelis druskos
  • 350 gr. grūdėtosios varškės
  • 5 v.š grietinės
  • apie 500 gr. vyšninių pomidorų
  • 100 gr. mocarelos
  • puse a.š pikantiškų prieskonių
  • puse a.š baziliko
  • alyvuogių aliejaus

Eiga:

  1. Šaltą sviestą sukapokite peiliu su miltais iki birios masės.
  2. Įmuškite kiaušinį, suberkite druską ir supilkite vandenį. Viską išminkykite.
  3. Iškočiokite tešlą ir padenkite kepimo formą. Ją subadykite šakute ir įdėkite į šaldytuvą kol ruošite įdarą.
  4. Išplakite kiaušinius su grietine, įmaišykite grūdėtąją varškę ir suberkite pikantiškus prieskonius. Gautą masę supilkite ant tešlos.
  5. Sutarkuokite mocarelą, ant varškės masės suberkite sutarkuotą mocarelą.
  6. Vyšninius pomidoriukus perpjaukite per pusę ir sudėkite ant mišinio. Juos paskaninkite druska ir baziliku, šaukšteliu apšlakstykite aliejumi.
  7. Kepkite 180C temperatūroje, 30-40 min.

Receptą radau Panelės “Receptai” knygoje.

Skanaus!

April 23rd, 2010 | Posted by Ineta in APKEPAI, NESALDŪS PYRAGAI | DARŽOVIŲ PATIEKALAI

You can leave a response .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *