Receptai visiems
Header

Pusrytiniai riestainiai

Patys gražiausi vaikystės prisiminimai tai atostogos kaime, kai močiutė pusryčiams iškepa riestainių ir padaro karštos kakavos mmm… pasaka…

Šį savaitgalį bandžiau išsikept kažką panašaus. :)

Reikės:

  • 2 a.š sausų mielių
  • 4 stiklinių miltų
  • 2 v.š cukraus
  • žiubsnelis druskos
  • 1/2 stiklinės šilto vandens
  • 1/2 stiklinės šilto pieno

Aptepimui reikės:  poros a.š medaus, 4 a.š vandens, sezamo sėklų.

Eiga: 

  1. Mieles sumaišyti su trupučiu vandeniu, nemaišant palikti 10 min. , kad mielės pradėtų dirbt.
  2. Miltus sumaišyti su mielėm ir likusiu šiltu vandeniu, viską labai gerai išminkyti. Išminkytą masę susukti į rutuliuką, įdėti į dubenėlį ir padėti šiltai bent 2 valandom.
  3. Iškilusią tešlą dar kartą išminkyti, padalinti į 8 dalis. Iš kiekvienos dalies suformuokite riestainius.
  4. Medų ir vandenį sumaišyti, kad medus ištirptų vandenyje.
  5. Suformuotą riestainį aptepti arba įmerkti į šį tirpalą ir apvolioti sezamo sėklose.
  6. Sudėti į kepimo skardą.
  7. Kepti 200C  temperatūroje apie 15 min. kol gražiai parus.

Receptą ėmiau iš čia ir truputį pakoregavau :)

April 11th, 2010 | Posted by Ineta in DUONA, BANDELĖS

You can leave a response .

2 Responses



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *